Η Φαρσαλινή χημικός μηχανικός που ξεκίνησε σπουδάζοντας στην Αγγλία κάνοντας και δικτατορικό, μετέπειτα δίδαξε στα ΤΕΙ Αθήνας τεχνολογία τροφίμων, και ξαφνικά αποφάσισε να τα παρατήσει όλα γυρίζοντας στα πάτρια εδάφη της, στην Αγία Τριάδα Φαρσάλων για να ασχοληθεί με το κτήμα των παππούδων της καλλιεργώντας όσπρια και δημητριακά, ενώ διαθέτει και ένα μικρό κοπάδι από πρόβατα.

Η Αλεξάνδρα Τσιάντη αποφάσισε επί της ουσίας να γίνει αγρότισσα και να ασχοληθεί με την μητέρα γη. Η ίδια θα πει στην εκπομπή του Alpha του Νίκου Μάνεση:

«Σπούδασα χημικός μηχανικός εξαιτίας της αγάπης μου με την χημεία, αλλά πάντα με απασχολούσε το μέλλον του οικογενειακού αγροκτήματος καθώς αυτό το κτήμα ανήκει στην οικογένειά μου 100 χρόνια και ήθελα να υπάρξει συνέχεια. Ο πατέρας μου καλλιεργούσε συμβατικά, εγώ έκανα την στροφή που ξεκίνησε από μια ευαισθητοποίηση που είχα για το περιβάλλον και την διατροφή, και αποφάσισα να ασχοληθώ με την βιολογική γεωργία, η αναζήτηση όμως με οδήγησε στην βιοδυναμική γεωργία. Καλλιεργώ, δημητριακά, όσπρια και κηπευτικά. Έχω και ένα μικρό κοπάδι προβάτων. Η προσπάθεια είναι να υπάρξει ένα κλειστό σύστημα όπου τα ζώα τρέφονται με τροφές που καλλιεργούμε εμείς και μας δίνουν την κοπριά την οποία χρησιμοποιούμε για λίπανση των καλλιεργειών μας. Και η προσπάθεια όλη είναι να υπάρχουν οι ελάχιστες δυνατές εισροές. Δηλαδή να υπάρχει αυτάρκεια και αυτονομία μέσα στο κτήμα. Αυτό που πετύχαμε είναι τα προϊόντα μας να θυμίζουν τις παλιές καλές γεύσεις που έχουμε ξεχάσει. Τα προϊόντα μας τα στέλνουμε και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω