Για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά μίλησε σήμερα το πρωί η Έλενα Ράπτη μέσω skype στην εκπομπή Super Κατερίνα. Η γνωστή πολιτικός μίλησε για την Φώφη Γεννηματά όχι μόνο για την πορεία και παρουσία της στον χώρο της πολιτικής αλλά και για την Φώφη Γεννηματά ως άνθρωπο.

«Λυπάμαι που πρέπει να αποχαιρετήσουμε μια τόσο σπουδαία γυναίκα. Έφυγε μια μητέρα, μια σύζυγος αλλά και μια τόσο ξεχωριστή πολιτικός… Εγώ την έζησα την ευγένειά της, την αξιοπρέπειά της την κοινοβουλευτική. Ήταν όμως ταυτόχρονα και ένας άνθρωπος που έδωσε με αξιοπρέπεια τη μάχη και τον αγώνα της ενάντια στον καρκίνο και νίκησε πολλές φορές πάντα υπηρετώντας το καθήκον. Έκανε αγώνα για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των άλλων γυναικών προκειμένου να προλάβουν αυτή τη νόσο σε εγκαιρο στάδιο για να μπορέσουν να την αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά. Νομίζω αποτελεί σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες . Δεν το έβαζε κάτω. Αυτό το εισπράτταμε και εμείς γιατί ποτέ δε μας έκανε να νιώσουμε ότι περνάει αυτή τη δυσκολία, ότι υποφέρει, ότι βασανίζεται.

Ήταν στρατιώτης, πάντα στην πρώτη γραμμή και αυτό που θαύμαζα ως γυναίκα στην πολιτική ήταν το μέτρο. Ήταν η ήρεμη δύναμη, είχε έναν σεβασμό προς τον συνάδελφο, τον συνομιλητή ακόμα και όταν διαφωνούσε είχε έναν όμορφο τρόπο που διατύπωνε τις θέσεις της, δυναμικό πάντα και αποφασιστικό… Πολύ όμορφος άνθρωπος, γλυκός άνθρωπος, προσιτός άνθρωπος. Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί της για θέματα που αφορούν στην προστασία των παιδιών. Είχε τέτοια ευαισθησία που αγκάλιαζε κάθε πρωτοβουλία… Θα λείψει σε όλους. Έκανε το πέρασμά της στη ζωή να αξίζει. Δε θα τη ξεχάσουμε ποτέ. Είναι μοναδικό το επίτευγμά της να καταφέρει να είναι αγαπητή από όλο τον κόσμο» είπε η Έλενα Ράπτη.

Περισσότερα Εδω