Μοιράσου το αρθρο!

Για τις 3 Ιουνίου διέκοψε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας την εκδίκαση της υπόθεσης ληστείας μετά φόνου που σημειώθηκε στις 12 Απριλίου 2016 στον Βόλο, με θύμα τον 91χρονο πρώην τραπεζικό υπάλληλο Αντώνη Ιωάννου.

Στο εδώλιο θα καθίσουν τρεις Ρομά 63, 57 και 39 ετών και ένας Βολιώτης και ένας 41χρονος υπαξιωματικός της Αεροπορίας, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα. Οι δύο από τρεις Ρομά και ο αξιωματικός, κατηγορούνται για απόπειρα ληστείας και θανατηφόρο σκοπούμενη βλάβη ενώ οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι για συνέργεια στην απόπειρα ληστείας, μετά τη μεταβολή της αρχικής κατηγορίας που αφορούσε σε απόπειρα ανθρωποκτονίας. Σε βάρος τους είχαν επιβληθεί ποινές, ωστόσο ασκήθηκαν εφέσεις και η υπόθεση έρχεται στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας.

Η

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει τον Βόλο και το πανελλήνιο. Ηταν στις 12 Απριλίου 2016 στην οδό 28ης Οκτωβρίου 297 στο πάρκο Μεφσούτ, όταν οι δράστες εισέβαλλαν στο σπίτι του 91χρονου πρώην τραπεζικού υπαλλήλου, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο.

Οπως είχε γνωστό τότε, οι τρεις Ρομά, φέρονται να είχαν προσπαθήσει να κλέψουν τον άτυχο 91χρονο και μερικές μέρες πριν τη ληστεία, όμως δεν τα κατάφεραν, καθώς ο μοναχικός ηλικιωμένος είχε ασφαλίσει καλά το σπίτι με κάγκελα και περίφραξη επειδή φοβόταν για τη ζωή του. Επέστρεψαν στο σπίτι – στόχο, καθώς γνώριζαν ότι ο πρώην συνταξιούχος είχε χρήματα μαζί όμως με τους δύο Βολιώτες. Ο 57χρονος τσιγγάνος γνώριζε τον 34χρονο εργαζόμενο σε εργολάβο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να του όφειλε χρήματα και να δέχονταν πιέσεις για την πληρωμή.

Ενόψει του «χτυπήματος», τον κάλεσε να πάρει μέρος στη ληστεία. Ο 34χρονος με τη σειρά του προσκάλεσε και το φίλο του υπαξιωματικό, ο οποίος φέρεται να γνώριζε ότι βρισκόταν σε απελπιστική οικονομική κατάσταση. Οι πέντε κατέστρωσαν τη ληστεία όμως το αυτοκίνητο των Ρομά φαίνεται ότι ήταν γνωστό στους κατοίκους της περιοχής.

Κατά τη ληστεία οι δύο από τους τρεις Ρομά, ο 63χρονος και ο 57χρονος φέρονται να κρατούσαν τσίλιες. Ο 39χρονος τρίτος Ρομά, από κοινού με τους δύο Βολιώτες μπήκαν στο σπίτι του 91χρονου.

Ο 91χρονος είχε βρεθεί νεκρός το πρωί της 12-04-2016 σε παρακείμενη αποθήκη της οικίας του.

Περισσότερα Εδω