Η «Κεραία» με τη Ρέα Βιτάλη, που μεταδίδεται την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2023, στις 23:00 από την ΕΡΤNEWS και στις 24:00 από την ΕΡΤ1, πραγματεύεται το θέμα της δυσλεξίας.

Την έρευνα στη δυσλεξία καθοδήγησε η ύπαρξη ενός ελληνικού σχολείου, ανάμεσα στα 10 καλύτερα στον κόσμο σε καινοτομία. Αναφερόμαστε σε ένα πρωτοποριακό σχολείο εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας για παιδιά και ενήλικες που συμπεριλαμβάνονται στο 10% του παγκόσμιου πληθυσμού δυσλεκτικών.

Η Ρέα Βιτάλη με την ειδική παιδαγωγό Αγγελική Παππά

Η Αγγελική Παππά μάς ξεναγεί τόσο στο σχολείο της όσο και στη μέθοδό της, την οποία εμπνεύστηκε καθώς η ίδια είναι δυσλεκτική. Μέθοδος, η οποία χαίρει παγκόσμιας αναγνώρισης από την Κύπρο μέχρι και την Αργεντινή που την συμπεριέλαβε στο σύστημα παιδείας της.

Παραλλήλως, μια συγκινητικά εξομολογητική ομάδα παιδιών και γονιών ανοίγουν την ψυχή τους αναφορικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, αλλά συγχρόνως μας κατατοπίζουν ότι δυσλεκτικοί ήταν και είναι λαμπρές προσωπικότητες, όπως ο Αϊνστάιν, ο Νταλί, ο Τζον Λένον… «Φαντάσου να μην ήταν δυσλεκτικοί» καταλήγει η Ρέα Βιτάλη.

Προαναγγέλοντας το επεισόδιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Αγγελική Παππά γράφει μεταξύ άλλων για αυτό: «Πρωταγωνιστές οι λατρεμένοι μου μαθητές που από το περιθώριο που ζουν στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, μετασχηματίζονται στους ειρηνικούς ηγέτες που αλλάζουν τον κόσμο με όραμα μια γη δικαιοσύνης και αγάπης για όλους. […] Ευχαριστούμε την παραγωγή για την ανάδειξη των τραγικών συνθηκών που βιώνουν χιλιάδες χαρισματικά παιδιά με νευροδιαφορετικότητα στο ελληνικό σύστημα και του δώρου της δυσλεξίας στην ανθρωπότητα. ΜΑΖΙ μέχρι το Κάθε Παιδί να βιώσει σεβασμό, αγάπη και ισότιμη πρόσβαση στη μάθηση μέσα στο ελληνικό σχολείο».

Η εκπομπή «Κεραία» μεταδίδεται κάθε Τετάρτη στις 23:00 από το ΕΡΤNEWS και στις 24:00 από την ΕΡΤ1, ενώ μετά την προβολή της είναι διαθέσιμη για θέαση στην πλατφόρμα ERTFLIX.

Παρουσίαση-ιδέα-έρευνα: Ρέα Βιτάλη
Σκηνοθεσία: Άρης Λυχναράς
Αρχισυνταξία: Βούλα Βουδούρη
Μοντάζ: Κώστας Κουράκος
Παραγωγή: Θοδωρής Καβαδάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω