Ένα καλοκαίρι αρκετά άστατο, υγρό και προπαντός δροσερό βιώνουμε μέχρι στιγμής και κάπως έτσι θα πορευτεί και το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τον Λαρισαίο προγνώστη Φάνη Χατζηγρίβα.

Γράφει συγκεκριμένα για τις επόμενες ημέρες: Ο καιρός εξελίσσεται όπως ακριβώς είχε προβλεφθεί προ αρκετών ημερών. Έτσι λοιπόν ένα εσάνς καλοκαιριού θα το πάρουμε τις επόμενες ημέρες.
Το λέω αυτό γιατί την ερχόμενη Παρασκευή, όπου θα είναι κσι η πιο θερμή ημέρα, η θερμοκρασία θα καταφέρει να σκαρφαλώσει κυρίως στο εσωτερικό της Θεσσαλίας ακόμη και στους 35 και πιθανώς 36 βαθμούς.
Αρκετά υψηλές θερμοκρασίες όμως γενικώς στο εσωτερικό, εκτός παρσκτιων περιοχών σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα.

Ξεκινώντας όμως από την Πέμπτη 08.06 ,το μοναδικό που έχουμε να αναφέρουμε είναι για ένα σύντομο νεφικο περασμα ,όπου και θα δώσει στις νοτιότερες περιοχές της χώρας κάποιες τοπικές βροχές, η ψιχάλες και σε μερικές περιπτώσεις τοπικές μπορες ,με ανοίγματα ενδιάμεσα. (Νότιο Ιόνιο, Πελοπόννησος, Αττική, Στερεά, Νησιωτικα νοτιου ,ανατολικού Αιγαίου, Κρήτη) .Τις θερμές ώρες κάποιες τοπικές βροχές η μπορες πιθανώς θα σημειωθούν σε Ηπειρο ,Δυτική Μακεδονία.
Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο σε ολόκληρη τη χώρα.

Η Παρασκευή 09.06 ως έχω αναφερθεί στην αρχή θα είναι η πιο θερμή ημέρα, με τιμές στο εσωτερικό και κυρίως στην Θεσσαλία, ακόμη και 35 ,36 βαθμών. Υπάρχουν όμως κάποιες ενδείξεις για απογευματινή αστάθεια από το ύψος της Θεσσαλίας, και βορειότερα.

Το Σάββατο 10.06 η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Παρ όλα αυτά θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, αγγίζοντας στο εσωτερικό τους 30 με 33 βαθμούς σε τοπικό επίπεδο. Δεν θα λείψει η μεσημεριανή αστάθεια σε Θεσσαλία, Μακεδονία και πιθανώς βόρεια Στερεά.

Την Κυριακή 11.06 ,αλλά και την Δευτέρα 12.06 αλλάζει αισθητά ο καιρός, καθως περιμένουμε αρκετές βροχές, μπορες και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά, με ταυτόχρονη αισθητή πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή, και μικρή άνοδο την Δευτέρα.

Θεωρούμε επικίνδυνη ημέρα την Κυριακή για ισχυρά φαινόμενα ,αλλά και χαλαζοπτωσεις .
Η πορεία θα έχει διακυμάνσεις, τοσο θερμοκρασισκες ,αλλά και υετικες ,με την αστάθεια σε καθημερινή βάση, αλλα επιλεκτική πλέον, και με φαβορί εκ νέου τις δυτικές και βόρειες περιοχές ,και τοπικά το εσωτερικό.

Δεν αποφασίζει λοιπόν ο καιρός ακόμη….”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω