«Τεχνολογία, πολιτισμός και τέχνη». Αυτός ήταν ο συναρπαστικός συνδυασμός που πρόταξε με υπερηφάνεια η «Innovation Hive» από τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας και την εκδήλωση «CultureTalks» που διοργάνωσε απόψε, το βράδυ της Τρίτης, για τη δημιουργία μιας κοινότητας που ενσωματώνει την πολυπολιτισμική προοπτική μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας, αναδεικνύει τα στοιχεία επιχειρηματικότητας και την ανάγκη για ίση πρόσβαση σε όλους.

«Αυτήν η πρωτοβουλία της Innovation Hive στοχεύει στο κομμάτι του πολιτισμού, σε τέσσερις συγκεκριμένες κατηγορίες: στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, στην ψηφιοποίηση στον πολιτισμό, στην τέχνη και στην προσβασιμότητα, αλλά και στην επιχειρηματικότητα των καλλιτεχνών» τόνισε ο Co-founder & Networking Manager της Innovation Hive Γιάννης Τσούτσας.

Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά: «Η Innovation Hive έχει κοινωνικό αντίκτυπο. Δουλεύει για όλα τα ενδιαφέροντα στοιχεία του πολιτισμού. Αυτά μετουσιώνονται με τη συλλογή εκπαιδευτικού υλικού μέσω του Culture Lab και μέσω των δράσεων ενημέρωσης που κάνουμε για να στηρίξουμε τόσο τον πολιτισμό όσο και τους καλλιτέχνες».

Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον του κοινού στη εκδήλωση: καλλιτεχνών, δημιουργών, επαγγελματιών του πολιτισμού και λοιπών λάτρεων της τέχνης.

Το Culture Lab είναι μια πρωτοποριακή ηλεκτρονική πλατφόρμα, ο χώρος όπου ο πολιτισμός συναντά την τεχνολογία, δημιουργώντας μια νέα εποχή συνεργασίας και εξέλιξης.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω