Η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών με αφορμή την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων στις εξετάσεις των μαθητών του Λυκείου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

“Το αφήγημα του σύγχρονου επιτελικού κράτους – που τόσο πολύ διαφήμιζε η κυβέρνηση Μητσοτάκη – κατέρρευσε σήμερα το πρωί (Δευτέρα) στις ενδοσχολικές εξετάσεις των μαθητών του Λυκείου με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία χιλιάδων μαθητών. Δυστυχώς για μία ακόμη φορά η ανοργανωσιά και η προχειρότητα αναδεικνύονται ως κυρίαρχα χαρακτηριστικά της “πρώην» ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

Η αδυναμία λειτουργίας μέσω διαδικτύου της Τράπεζας Θεμάτων (έπρεπε να είναι διαθέσιμη από τις 7.00 π.μ. τουλάχιστον και λειτούργησε στις 9.25 π.μ.) σε όλη την Ελλάδα, έδειξε ανάγλυφα ότι η κυβέρνηση της Ν. Δ. έκανε στην Παιδεία επιφανειακές «αλλαγές» με σκοπό την προβολή του μεταρρυθμιστικού της προσώπου.

Αυτά δυστυχώς συμβαίνουν όταν το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας εξαντλείται στην επικοινωνιακή διαχείριση των πραγμάτων, αδιαφορώντας πλήρως για την οργάνωση και τη λειτουργία του συστήματος.

Η επικοινωνιακή και μόνο στρατηγική της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας απέδωσε προσωρινά τα προσδοκώμενα εκλογικά αποτελέσματα από την Υπουργό.

Την απουσία όμως ουσιαστικής πολιτικής και σχεδίου θα την υποστούμε για πολύ καιρό.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω