Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα χρηματοδοτήσει και τη διαμόρφωση  του περιβάλλοντος χώρου του Δημοτικού Θεάτρου στον Βόλο, εκτός από το ίδιο το έργο. Το έργο είναι προϋπολογισμού 790.000,00€ (με το ΦΠΑ) και θα χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020».

 

Θα υπάρξει διαμόρφωση – ανακατασκευή του περιβάλλοντα χώρου του κτηρίου του θεάτρου με ανακαίνιση των υλικών των δαπέδων και επεμβάσεις αναβάθμισης και νέο αστικό εξοπλισμό.
Η  πρόταση που θα χρηματοδοτηθεί  έχει ως σκοπό, τόσο την ανάδειξη του κτηρίου του Θεάτρου, όσο και την εξυπηρέτηση της ανεμπόδιστης προσπέλασης πεζών σε συνδυασμό με τις ήδη υπάρχουσες υποδομές. Με την ανάπλαση θα δημιουργηθεί ένας νέος δημόσιος υπαίθριος χώρος για τους πολίτες του Βόλου, ο οποίος θα αναδεικνύει και θα εξυπηρετεί το ρόλο του Θεάτρου ως σημείο συνάντησης & αναψυχής.

Η πρόταση αναπτύσσεται στο χώρο μπροστά στο κτήριο του θεάτρου και όχι στο σύνολο της πλατείας. Υπολογίζεται σε επιφάνεια περίπου 3.000τμ. (δάπεδα). Γίνεται μια προσπάθεια ενοποίησης – σηματοδότησης της επιφάνειας κίνησης από και προς το κτήριο του Θεάτρου, η κίνηση προς το θερινό θέατρο καθώς και προς το κτήριο του Δημαρχείου.

Το φυσικό ανάγλυφο παραμένει ως έχει όπως και οι χώροι πρασίνου. Προτείνεται νέα  δαπεδόστρωση  και υπαίθριος εξοπλισμός τα οποία  αναδεικνύουν το κτήριο του θεάτρου αλλά συνδιαλέγονται και με την υφιστάμενη κατάσταση.

Επίσης θα χρηματοδοτηθεί η σκηνή, με 2,6 εκ. ευρώ. Το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό σκηνής θεάτρου υπερσκηνίου και συγκεκριμένα όλους τους μηχανισμούς κίνησης , συστήματα κίνησης , ειδικές κατασκευές και παρελκόμενα αυτών , που έχουν σχέση και διασφαλίζουν την Θεατρική , Συνεδριακή , Λυρική , Χορωδιακή Συναυλιακή , Κινηματογραφκή χρήση και εκδηλώσεις Λόγου του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου.

Περισσότερα Εδω