Στις Χριστουγεννιάτικες δράσεις που «επηρεάζονται» λόγω της πανδημίας, αναφέρθηκαν σε συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος και οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας και του ΕΒΕ Καρδίτσας.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιάκος δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο εορταστικό διάκοσμο ενώ το «Μαγεμένο Δάσος» θα πραγματοποιηθεί σε μια μικρότερη εκδοχή λόγω του κορωνοϊού καθώς το πάρκο δεινοσαύρων αναβάλλεται.
Το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου θα γίνει το απόγευμα της Δευτέρας 6 Δεκεμβρίου
Ο κ. Τσιάκος αναφέρθηκε και στα έργα της κεντρικής πλατείας, τονίζοντας ότι το χρονοδιάγραμμα θα πάει περίπου ένα μήνα πίσω. Και αυτό διότι το διάστημα των εορτών δεν θα γίνουν εργασίες προκειμένου να μην επηρεαστεί ο προγραμματισμένος στολισμός στην πλατεία.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημάρχου:


Είμαστε εδώ σήμερα για να αναφερθούμε στο χριστουγεννιάτικο διάκοσμο που τοποθετούμε στην πόλη και σε όλο το Δήμο. Επίσης για να αναφερθούμε στο “Μαγεμένο Δάσος”.
Η πανδημία συνεχίζει να ρίχνει βαριά τη σκιά της σε παγκόσμιο επίπεδο. Στις αρχές του Φθινοπώρου υπήρχαν κάποιες ενδείξεις ότι ίσως μέχρι τις γιορτές τα πράγματα να ήταν υπό έλεγχο. Δυστυχώς οι εκτιμήσεις αυτές δεν επαληθεύτηκαν και η κατάσταση παραμένει πολύ σοβαρή.
Η Δημοτική αρχή σε συνεργασία με το Επιμελητήριο της Καρδίτσας είχαμε αποφασίσει, εκτός από το Χριστουγεννιάτικο θεματικό Πάρκο με την ονομασία “Μαγεμένο Δάσος”, να φέρουμε για δύο περίπου μήνες στη πόλη και ένα ακόμη θεματικό πάρκο, το πάρκο δεινοσαύρων. Στόχος ήταν να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα και να στηριχθεί όσο γίνεται ο εμπορικός, ο επιχειρηματικός κλάδος καθώς και ο κλάδος της εστίασης. Η κατακόρυφη όμως άνοδος των κρουσμάτων μας οδήγησε στην απόφαση να ματαιώσουμε την έλευση του πάρκου δεινοσαύρων. Δεν μπορούμε τη στιγμή που τα νοσοκομεία μας είναι γεμάτα, που οι κλίνες ΜΕΘ είναι δυσεύρετες, εμείς να δημιουργήσουμε συνθήκες συνωστισμού με πολλούς επισκέπτες. Τέτοιες συνθήκες είναι δεδομένο ότι συμβάλλουν στην περαιτέρω διάδοση του ιού. Έτσι αποφασίσαμε να φωτίσουμε όμορφα την πόλη μας, να προχωρήσουμε σε στολισμό των χωριών μας σε συνεργασία με τους προέδρους, να υλοποιήσουμε μια μικρότερη εκδοχή του “Μαγεμένου Δάσους” ώστε οι μικροί και μεγάλοι μας επισκέπτες να βρεθούν σε εορταστικό κλίμα. Επίσης θα συνεργαστούμε με τοπικά μουσικά σχήματα και με βάση ένα πρόγραμμα που καταρτίζουμε σε συνεργασία με το σύλλογο μουσικών, θα γίνουν μικρά μουσικά γεγονότα σε πλατείες αλλά και σε κεντρικά σημεία της πόλης. Στόχος να κρατάμε το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας αμείωτο.
Ο φετινός χριστουγεννιάτικος διάκοσμος θα είναι ακόμη πιο ωραίος από τις προηγούμενες δύο χρονιές. Νέα στοιχεία καθώς και νέα φωτιστικές συνθέσεις τοποθετούνται αυτές τις ημέρες στο κέντρο αλλά και στις γειτονιές της πόλης.
Θέλω να τονίσω κάτι ακόμη. Θα ήθελα να ζητήσω από τους συμπολίτες μας να προστατεύουν την προσπάθεια που κάνουμε. Στόχος μας είναι να κάνουμε δώσουμε λίγη χαρά σε μικρούς και μεγάλους, να τονώσουμε όσο γίνεται την αγορά της Καρδίτσας, να δώσουμε περισσότερο χρώμα στο γκρίζο των ημερών.
Σε ότι αφορά τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου που ήδη στήθηκε στην κεντρική πλατεία και είναι προσφορά συμπολίτη μας, θα γίνει στις 6:30 το απόγευμα της Δευτέρας 6 Δεκεμβρίου σε μια λιτή τελετή που ετοιμάζουμε. Η απόφαση λήφθηκε σε συνεννόηση με τον εμπορικό κόσμο ώστε τα καταστήματα να είναι ανοικτά και να υπάρχει και αγοραστικό ενδιαφέρον. Επίσης σε συνεννόηση με τους εμπόρους οργανώνουμε το στολισμό και τη βράβευση της καλύτερης βιτρίνας σε μια προσπάθεια να ομορφύνει η πόλη πρωτοβουλία για την οποία θα μας πούνε περισσότερα οι έμποροι.

Για την Κεντρική Πλατεία

Θα ήθελα να αναφερθώ και στο έργο της κεντρικής πλατείας καθώς υπάρχουν κάποιοι που μοιάζει να μην καταλαβαίνουν τις δυσκολίες που έχουν αυτά τα έργα. Έτσι από το πληκτρολόγιο του υπολογιστή τους χωρίς να έχουν καμία γνώση των πραγμάτων ασκούν κακόπιστη κριτική πιστεύοντας ότι έτσι μας φθείρουν. Σε αυτούς τους λίγους δεν έχω να πω τίποτα. Στους συμπολίτες μου όμως που καλοπροαίρετα ρωτούν έχω να πω τα εξής: Η πανδημία και η ακρίβεια στην αγορά έχει δημιουργήσει δύσκολες συνθήκες και για τους εργολάβους. Οι καθυστερήσεις δεν είναι για κανέναν ευχάριστες ωστόσο είναι υπαρκτές. Το εν λόγω έργο προς το παρόν βρίσκεται μέσα στις συμβατικές του προθεσμίες. Η δημοτική αρχή εδώ και λίγες εβδομάδες διαπίστωσε ότι δεν θα μπορούσε να τελειώσει το έργο πριν από τις γιορτές. Έτσι ζήτησε να μην ξεκινήσει εργασίες ο εργολάβος στο κεντρικό τμήμα της πλατείας ώστε σε αυτό το χώρο να στηθεί η φάτνη και τα άλλα στοιχεία του στολισμού. Θεωρώ ότι η επιλογή μας ήταν αναγκαία.
Κλείνω καλώντας τους επαγγελματίες της πόλης και των χωριών να βοηθήσουν και αυτοί στο να δημιουργηθεί ένα όμορφο και εορταστικό κλίμα προχωρώντας σε εορταστικό διάκοσμο των επιχειρήσεων τους. Τέλος και πριν δώσω το λόγο στους εκπροσώπους των εμπόρων και των επιχειρηματιών θέλω να ευχαριστήσω τους ιδιώτες που μας στηρίζουν με χορηγίες για να καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε τον στολισμό της πόλης. Σύντομα θα υπάρξει ειδική αναφορά σε αυτούς.

Ο κ. Παπαδόπουλος

Εκ μέρους του ΕΒΕ Καρδίτσας τοποθετήθηκε ο κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος τονίζοντας μεταξύ άλλων:

Στόχος είναι να ανακάμψει η ψυχολογία του κόσμου αλλά και η κίνηση στην αγορά. Το ΕΒΕ Καρδίτσας όπως κάθε χρόνο συνεισφέρει σε αυτή την προσπάθεια για να γίνει ακόμη πιο φωτεινή η πόλη. Θέλουμε να   στηρίξει και ο κόσμος  την προσπάθεια αυτή.

Η κ. Νιάκα

Στην βράβευση της καλύτερης βιτρίνας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Ρούλα Νιάκα.
«Η αγορά μας θα είναι γιορτινή. Θέλουμε να αλλάξει η ψυχολογία των καταναλωτών γιατί η αγορά είναι ψυχολογία. Η αγορά της Καρδίτσας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα, είναι η καλύτερη» σημείωσε χαρακτηριστικά. Αναλυτικά οι δηλώσεις της

 

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω