Στην Αθήνα έφτασς την περασμένη Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, η παγκόσμια σκυταλοδρομία Running Out of Time, που ξεκίνησε από τη Γλασκώβη της Σκωτίας με τελικό προορισμό τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή COP27, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 6-18 Νοεμβρίου 2022 στο Sharm el-Sheikh στην Αίγυπτο.

Η σκυτάλη έφτασε στην Αττική όπου την παρέλαβε αρχικά το Πυροσβεστικό Σώμα στο Φράγμα του Μαραθώνα με ένα θεατρικό δρώμενο στο στάδιο της περιοχής και ξεκίνησε η διαδρομή του Κλασικού Μαραθωνίου, κατά μήκος της οποίας σχολεία και δήμοι προγραμματίζουν παράλληλες εκδηλώσεις.

Λίγες ώρες αργότερα, στις 15.00 μ.μ στο Παναθηναϊκό Στάδιο, τους δρομείς υποδέχθηκαν στελέχη και αθλητές της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, οι οποίοι μετέφεραν τη σκυτάλη στην Ακρόπολη. Ανάμεσά τους ο ηθοποιός και υπεραθλητής Άγης Εμμανουήλ, η παραολυμπιονίκης Ευθυμία Γκούλη και η πολιτικός Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η σκυτάλη κατέληξε στην Μαρίνα Φλοίσβου, στις 16.00, όπου πολιτική ηγεσία, πρέσβεις, ιστιοπλόοι Ολυμπιονίκες, και πλήθος κοινού την παρέδωσαν στο ιστιοπλοϊκό σκάφος ΑΚΡΟΝ ΑΩΤΟΝ προκειμένου να μεταφερθεί στην Κύπρο, συνοδεία του διευθυντή του FEE, κου Daniel Schaffer.

Η σκυτάλη έφτασε στην Ελλάδα από την Αλβανία περνώντας στη Μεγάλη Πρέσπα, όπου την παρέλαβε ο κος Νίκος Πέτρου, αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education – FEE) και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), που είναι το εθνικό μέλος του FEE.

 

 

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

 

Περισσότερα Εδω