Μόνον αισιοδοξία δεν αποπνέει το αποτέλεσμα της εκλογής νέου επικεφαλής στην δημοτική ομάδα της «Συμπαράταξης Λαρισαίων», μετά την αποχώρηση του τέως Δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη.

Ο τελευταίος που όλα τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα είχε βάλει «λυτούς και δεμένους» για να στηριχθεί η υποψηφιότητα του «εκλεκτού» του, Δημήτρη Δεληγιάννη, είδε μεν τον πρώην αντιδήμαρχό του να εκλέγεται τελικά, αλλά με ένα οριακό αποτέλεσμα και με αρκετούς συμβούλους να βρίσκονται πλέον απέναντι στην επόμενη ημέρα. Βλέπετε, σε άθροισμα 14 συμβούλων, ο κ. Δεληγιάννης έλαβε τον ελάχιστο πλειοψηφικό αριθμό ψήφων, δηλαδή 8, ενώ κατά πληροφορίες σημαντική δύναμη κατέγραψε ο Γιώργος Ζαούτσος με 4. Αντίθετα, κάτω από το αναμενόμενο κινήθηκε η υποψηφιότητα του Ντίνου Διαμάντου ο οποίος προφανώς πήρε μόνον την ψήφο του, αφού εν τέλει εκείνοι που του είχαν υποσχεθεί στήριξη τον «άδειασαν», κάτι που αποδίδεται από το περιβάλλον του, αποκλειστικά στις προαναφερθείσες παρασκηνιακές πιέσεις του κ. Καλογιάννη. Υπενθυμίζουμε πως δεν συμμετείχε στη διαδικασία – όπως ο ίδιος εξήγησε με μία μακροσκελή δήλωση – ο πρώτος σε σταυρούς στην παράταξη, πρώην αντιδήμαρχος, Θάνος Αδαμόπουλος.

Η επιμονή του κ. Καλογιάννη στην υποψηφιότητα του κ. Δεληγιάννη έσωσε μεν τα προσχήματα για τις προσωπικές του επιδιώξεις, αλλά φαίνεται πως «θύμωσε» ακόμη περισσότερο, άλλους «συντρόφους» οι οποίοι μίλησαν για «τράπουλα με σημαδεμένα χαρτιά». Είναι οι ίδιοι που καταλογίζουν εξίσου στον κ. Δεληγιάννη μεγάλο μερίδιο της βαριάς ήττας του περασμένου Οκτωβρίου, χρεώνοντάς του υπεροψία αλλά και ακραία ρητορική στην τελική ευθεία για την κάλπη.

Ποιος εξάλλου θα μπορούσε να ξεχάσει το άρθρο του τότε αντιδημάρχου Παιδείας που επιχείρησε να παρομοιάσει τον τότε υποψήφιο Δήμαρχο Θανάση Μαμάκο, με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ή την ανάρτηση με την οποία διεμήνυε πως ο ίδιος και η παράταξή του… «υπερασπίζονταν την πόλη»;

Τις πρώτες… προειδοποιητικές βολές ήδη έχει αρχίσει να ρίχνει ο Ντίνος Διαμάντος ο οποίος μιλώντας στο στενό του περιβάλλον για το τι μέλλει γενέσθαι, σημειώνει με νόημα πως «θα κάνω τη δουλειά μου κρατώντας τις αποστάσεις που πρέπει να κρατήσω…»

Στο ίδιο περίπου μήκος κύματος αναμένεται όχι μόνον ο Θάνος Αδαμόπουλος, αλλά ακόμη και άλλοι εκλεγμένοι που στήριξαν τον κ. Δεληγιάννη κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, ενώ πρότερα διεμήνυαν πως «θα ρίξουν λευκό»!

Όλα λοιπόν δείχνουν πως η επόμενη ημέρα είναι γεμάτη αγκάθια για τον νέο επικεφαλής της «Συμπαράταξης Λαρισαίων», με τα σύννεφα που έχουν συγκεντρωθεί πάνω από τη δημοτική του ομάδα, να μην αργούν να ρίχνουν την πρώτη καταιγίδα στο προσεχές διάστημα…

Απόστολος Ράιδος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω