Στις 9 Ιουνίου του 1979 ανοίγει στη Λάρισα, στην οδό Βόλου 137 – τέρμα Βόλου – όπως λεγόταν τότε, η ντίσκο Studio 53. Εμπνευσμένη από την ατμόσφαιρα του Studio 54 της Νέας Υόρκης και ως προς τη διακόσμηση από ένα club του Βόρειου Λονδίνου, η λαρισινή ντισκοτέκ, την οποία άνοιξαν ο Βασίλης Σταμούλης και ο Γιώργος Τσααμήτας αφήνει το δικό της ισχυρό αποτύπωμα στη νυχτερινή διασκέδαση της πόλης στις αρχές της δεκαετίας του ΄80…

Καθρέφτες παντού, στους τοίχους και στο ταβάνι, άπειρα λαμπιόνια, κουπέ πολυτελείας, πίστα υπερυψωμένη και φωτιζόμενη από μάρμαρο όνυχα, Περγίδης, Λάμπρος Μπλέκος, Γιάννης Καλλιμάνης και Πέλος στα decks, μουσική και χορός μέχρι πρωίας… διαμορφώνουν την ατμόσφαιρα του Studio 53 που ξεσήκωσε τους Λαρισαίους τη δεκαετία του ΄80 και άφησαν μνήμες ξέφρενης διασκέδασης που συζητιούνται μέχρι και σήμερα.

«Έδωσα 500 λίρες για να μου επιτρέψουν να φωτογραφίσω ένα club στο Βόρειο Λονδίνο, το οποίο με είχε εντυπωσιάσει τόσο που ήθελα να φτιάξω ένα αντίστοιχο και γω στη Λάρισα. Χαρακτηριστικό του στοιχείο οι καθρέφτες σε όλες τις επιφάνειες. Εγώ πρόσθεσα τα λαμπιόνια που όπως καθρεφτίζονταν παντού σε έκαναν να νομίζεις πως είναι χιλιάδες και πολλαπλασιαζόταν στα 300 τ.μ. του χώρου» λέει στον onlarissa.gr ο Βασίλης Σταμούλης για το μαγαζί από το οποίο πέρασε όλη η Λάρισα. Χαρακτηριστικές οι παρέες του Λάκη Αγραφιώτη και του Αχιλλέα Καραμαχαίρα και πολλών άλλων.

Ήταν η εποχή που οι Λαρισαίες κατέκτησαν τη νυχτερινή διασκέδαση, συνοδευόμενες πάντα από άνδρες φίλους. Η εποχή με τις μεγάλες παρέες που χόρευαν μέχρι τελικής πτώσεως στη πίστα στο κέντρο του μαγαζιού – αναγκαζόταν να κλείσουν τη μουσική για να αποφασίσει ο κόσμος να αποχωρήσει ενώ έξω είχε ξημερώσει – και το φλερτ οδήγησε σε πολλά νέα ζευγάρια που στην πορεία παντρεύτηκαν.

Στο Studio 53, που άνοιγε τις πόρτες του στις 7:30 το απόγευμα, γίνονταν συχνά επιδείξεις μόδας με μαγιό και νυφικά από λαρισαϊκά εμπορικά καταστήματα, διαγωνισμοί χορού και καλλιστεία στα οποία συμμετείχαν οι νεαρές Λαρισαίες της εποχής…

Η θρυλική ντισκοτέκ, αν και στα μέσα της δεκαετίας του ΄80 δίνει τη σκυτάλη στο «αδερφάκι» της τη Biberon, και ο χώρος αλλάζει σε “Tutti Fruti” με τα χαρακτηριστικά του μπαλέτα από την Ισπανία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και το Σαν Δομένικο, δεν ξεχάστηκε ποτέ. Λογικό, καθώς ήταν η πρώτη μεγάλη disco της πόλης που δημιουργήθηκε στα πρότυπα του εξωτερικού με πολύ εντυπωσιακή διακόσμηση, φαντασία και κυρίως τρέλα… τόσο από τον Βασίλη Σταμούλη, όσο και από τους βασικούς djs Λάμπρο Μπλέκο και Γιάννη Καλλιμάνη που εκεί έκαναν τα πρώτα τους βήματα στο χώρο ξεσηκώνοντας τους Λαρισαίους της εποχής.

*Οι φωτογραφίες προέρχονται από τη σελίδα στο Facebook “H Larissa στα 80s & 90s”.

Εύη Μποτσαροπούλου

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω