Η Γιαπωνέζα τέσσερις φορές πρωταθλήτρια σε Γκραν Σλαμ, Ναόμι Οσάκα, η οποία έχει βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση σε θέματα ψυχικής υγείας στον αθλητισμό, αποτελεί την πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια στον κόσμο, σύμφωνα με μια λίστα που δημοσιεύτηκε σήμερα (13/1) από το επιχειρηματικό περιοδικό Forbes. Η Οσάκα κέρδισε 57,3 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματικά έπαθλα και χορηγίες τον τελευταίο χρόνο.

Η λίστα δημοσιεύτηκε ένα χρόνο μετά την αποχώρηση της Οσάκα από το Γαλλικό Όπεν, προκειμένου να επικεντρωθεί στην ψυχική της υγεία, εν μέσω μίας δημόσιας διαμάχης σχετικά με τις υποχρεωτικές συνεντεύξεις Τύπου στα Γκραν Σλαμ, τονίζοντας ότι επηρέαζαν την ψυχική της ευημερία.

Οι τενίστριες Σερίνα Γουίλιαμς (45,9 εκατομμύρια) και η μεγαλύτερη αδερφή της Βένους (11,3 εκατομμύρια δολάρια) ήταν οι επόμενες στη λίστα. Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν η Αμερικανίδα γυμνάστρια Σιμόν Μπάιλς (10,1 εκατομμύρια δολάρια) και η Ισπανίδα τενίστρια Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα (8,8 εκατομμύρια δολάρια).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω