Την απόφαση να μετονομαστεί η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και η Μονάδα Περιτοναϊκής Κάθαρσης και να λάβει το όνομα του επί ετών Διευθυντή της Χρήστου Συργκάνη, ο οποίος πρόσφατα έφυγε από τη ζωή, έλαβε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Βόλου..

Η πρόταση για την μετονομασία της Μονάδας ήρθε από τον νυν Διευθυντή του Νεφρολογικού Τμήματος κ. Γιώργο Κουτρούμπα, ο οποίος στην επιστολή του προς το ΔΣ του Νοσοκομείου αναφέρει ότι “ Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι πέρσι συνταξιοδοτήθηκε και προσφάτως πέθανε ο πρώην Διευθυντής του Νεφρολογικού Τμήματος του ΓΝ Βόλου που υπηρέτησε το Νοσοκομείο μας από 25ετίας, Χρήστος Συργκάνης.
Ο Χρήστος Συργκάνης ερχόμενος από τη Θεσσαλονίκη απογείωσε την ΜΤΝ μας στην 1η επαρχιακή (εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης) Μονάδα σε αριθμό ασθενών και ίδρυσε την Μονάδα περιτοναϊκής κάθαρσης (ΜΠΚ) που τόσο απαραίτητη είναι για ένα νομό που περιλαμβάνει βουνά αλλά και νησιά με δύσκολη πρόσβαση.
Για τη μεγάλη προσφορά του στους ασθενείς του Νοσοκομείου όλα αυτά τα χρόνια, μια και το όνομά του έχει συνδεθεί, έτσι κι αλλιώς, με την ΜΤΝ του ΓΝ Βόλου εισηγούμαι την μετονομασία της ΜΤΝ σε Μονάδα Τεχνητού νεφρού Χρήστου Συργκάνη και της ΜΠΚ σε Μονάδα περιτοναϊκής κάθαρσης Χρήστου Συργκάνη».

Το Δ.Σ του Νοσοκομείου αποφάσισε ομόφωνα τη μετονομασία και εξουσιοδότησε τον Διοικητή και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου κ. Γιάννη Ντόκο να υπογράψει κάθε σχετικό έγγραφο για την εκτέλεση και την υλοποίηση της απόφασης μέχρι την ολοκλήρωση των
διαδικασιών. Ενέκρινε ακόμη και κάθε σχετική ενέργειά του αναφορικά με την άνω εντολή και την υλοποίησή της.

Περισσότερα Εδω