Το μήνυμα του Δημάρχου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου για τη μεγάλη θρησκευτική εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου, αλλά και την επέτειο της απελευθέρωσης των Φαρσάλων από τους Τούρκους:

«Φίλες και φίλοι,

Η γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου, ή αλλιώς το «Πάσχα του καλοκαιριού» είναι μία κορυφαία στιγμή για την πίστη μας, με σημαντικούς συμβολισμούς.

Η Παναγία αποτελεί σημείο αναφοράς για την Ελληνορθοδοξία, αφού το πρόσωπο της είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη μητρική αγάπη, την ανιδιοτελή αγάπη, το αποκούμπι στα προβλήματα και τον πόνο και βέβαια την ελπίδα για μία πιο φωτεινή σελίδα στις ζωές μας.

Η Μεγαλόχαρη ας γεμίσει ξανά την ψυχή μας με αγάπη, ελπίδα και σθένος, με φιλαλληλία και αλληλεγγύη που τόσο χρειαζόμαστε σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές. Γιατί ως κοινωνία, αυτές είναι οι θεμελιώδεις αξίες που μας κρατούν όρθιους σε κάθε κακοτοπιά.

Η μεγάλη αυτή γιορτή στον τόπο μας είναι ταυτισμένη με μία σπουδαία και λαμπρή ιστορική στιγμή, αυτή της απελευθέρωσης από τον τουρκικό ζυγό. Δεν ξεχνούμε, θυμόμαστε και τιμούμε. Κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ στους ήρωες της πατρίδας μας.

Εύχομαι από καρδιάς χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα σ’ αυτούς που γιορτάζουν. Χρόνια πολλά με υγεία! Καλή Παναγιά!»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω