Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, στο Ομορφοχώρι, συμμετείχε ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, μετά τον μεθεόρτιο Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Ραφαήλ και την περιφορά εικόνων και λειψάνων των νεοφανών Αγίων Ραφαήλ, Ειρήνης και Νικολάου, αντάλλαξε ευχές με τους κατοίκους της περιοχής, δηλώνοντας:

«Η θρησκεία μας αποτελεί βασικό στοιχείο της ταυτότητας μας, για τούτο και κάθε ενέργεια που προκαλεί το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων είναι ανεπίτρεπτη. Στο πλαίσιο αυτό, η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί, κρίνεται ως εντελώς απαράδεκτη και λανθασμένη επιλογή εκ μέρους της τουρκικής ηγεσίας. Προσβάλλει τόσο εμάς τους Έλληνες, όσο και τον παγκόσμιο πολιτισμό, αφού το εν λόγω τέμενος αποτελεί οικουμενικό μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς. Έρχεται, δε, να προστεθεί στο τεράστιο πλήγμα της Μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, σημείωσε:

«Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας, αλλά και όσων απειλούν την εθνική μας θέση, με κάθε τρόπο. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει ενισχύσει την εθνική μας άμυνα, εξασφαλίζοντας την πολιτική σταθερότητα και την ανάπτυξη της Χώρας. Για αυτό και στις Ευρωεκλογές, που απέχουν πλέον “μια ανάσα”, καλώ όλους τους πολίτες να δώσουν το παρών, “ψηφίζοντας” σταθερότητα και συνέχιση του μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησης, για το καλό όλων των Ελλήνων».

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω