Η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε στα ημιτελικά του US Open και θα αγωνιστεί για δεύτερη φορά στην καριέρα της στα ημιτελικά ενός Γκραν Σλαμ, μετά την παρουσία της στην 4άδα και του φετινού Roland Garros.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια θα γράψει έτσι και ιστορία για το ελληνικό τένις, αφού εξασφάλισε ήδη τη 13η θέση στην παγκόσμια κατάταξη, η οποία και αποτελεί ρεκόρ για το άθλημα στις γυναίκες.

Μόνο η Λένα Δανιηλίδου είχε καταφέρει να φθάσει μέχρι τη θέση Νο14, αλλά η Σάκκαρη θα την ξεπεράσει πλέον και ενώ βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας της, δείχνοντας έτοιμη να βρεθεί και στο top10 του αθλήματος.

Η Μαρία Σάκκαρη δεν μπορούσε να πιστέψει ό,τι βρισκόταν στα ημιτελικά του US Open μετά τη μεγάλη νίκη της επί της Καρολίνα Πλίσκοβα, ενώ οι Αμερικανοί διοργανωτές την αποθέωσαν στο Twitter ανεβάζοντας μία φωτογραφία της με την ελληνική σημαία και την λεζάντα: «Η πρώτη Ελληνίδα που καταφέρνει να φτάσει στα ημιτελικά του US Open».

 

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια προκρίθηκε πλέον στα ημιτελικά και του US Open, εξασφαλίζοντας κέρδη 675.000 δολαρίων, τα οποία και μπορεί να αυξηθούν σε 1.250.000 δολάρια αν ξεπεράσει και το “εμπόδιο” της Ραντουκάνου στην επόμενη φάση, ενώ θα “εκτιναχθούν” στα 2,5 εκατομμύρια δολάρια σε περίπτωση κατάκτησης του τροπαίου.

Πηγή: Newsit

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω