Κατά καιρούς φτάνουν σωρηδόν καταγγελίες πολιτών στο onlarissa.gr για πεζοδρόμια – σκοτώστρες, στα οποία Λαρισαίοι έχουν υποστεί διάφορα ατυχήματα. Επιπρόσθετα υπάρχουν σημεία που τα πεζοδρόμια στην κυριολεξία αγνοούνται με τους πεζούς πολίτες να παίζουν την τύχη τους κορώνα – γράμματα καθώς αναγκάζονται να κυκλοφορούν στις άκρες των δρόμων θέτοντας την σωματική τους ακεραιότητα σε κίνδυνο.

Μια χαοτική κατάσταση που δεν αφορά μόνο το κέντρο της πόλης αλλά και τις συνοικίες.

Μια νέα καταγγελία για την αδιαφορία που επιδεικνύει σχετικά με το θέμα η δημοτική αρχή, επισημαίνει το μεγάλο πρόβλημα που υφίσταται στην συνοικία της Νεάπολης. Συγκεκριμένα αναγνώστρια του onlarissa.gr, σημειώνει τα εξής:

«Η κατάσταση με τα πεζοδρόμια στην πόλη είναι πλέον επικίνδυνη. Και όταν  αναφερόμαστε στην πόλη δεν επικεντρωνόμαστε στο κέντρο της αλλά και στις συνοικίες που ζουν και εκεί κάτοικοι αγανακτισμένοι με την κατάσταση που επικρατεί.

Άνθρωποι απ’ όλες τις ηλικίες, οικογένειες με παιδιά, άνθρωποι με κινητικά προβλήματα χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο δρόμο (οδός Παπανδρέου συνέχεια της 1ης Μεραρχίας, Νεάπολη) καθημερινά είτε πεζοί είτε με ποδήλατο και συναντούν  σπασμένες πλάκες, λόφους από κορμούς δέντρων, χόρτα φυτρωμένα, λακκούβες, τρύπες από παλιά δέντρα και σε σημεία κατά μήκος του δρόμου ανύπαρκτα πεζοδρόμια. Κοινώς ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ για την διέλευση πεζών επικρατεί και στην γέφυρα (οδός Ιλιάδος) που βρίσκεται στην περιοχή και δεν υπάρχει καμία  προστασία για τους πεζούς.

Πρέπει να γίνει κάποιο ατύχημα για να ενδιαφερθεί η δημοτική αρχή; Η βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης μας αφορά όλους τους κατοίκους της».

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω