Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, με αφορμή την σύσκεψη για το δρόμο Λάρισας – Φαρσάλων, υπογραμμίζει τα εξής:

«Την Δευτέρα 22/1/24, έγινε σύσκεψη στο Δημαρχείο Φαρσάλων, για το θέμα του δρόμου «καρμανιόλα» Λάρισα – Φάρσαλα, όπου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κουρέτας και ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Εσκίογλου, μίλησαν για την ανάγκη συγκρότησης κοινού μετώπου φορέων για την διεκδίκηση του έργου, αθωόνοντας ουσιαστικά όλες τις κυβερνήσεις και την περιφέρεια Θεσσαλίας, που ευθύνονται για την μη κατασκευή του εδώ και 15 χρόνια.

Χαρακτηριστικά ο κ. Κουρέτας, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ούτε κόμματα, ούτε τίποτα. Έγινε κάποιο λάθος από την κυβέρνηση που δεν το ενέταξε στα έργα αποκατάστασης από τις πλημμύρες και θα παρέμβει αυτός ως νέος «σωτήρας» για να διορθωθεί!

Δηλαδή εδώ και 15 χρόνια δεν προχώρησε η κατασκευή του δρόμου, γιατί έλειψε η διεκδίκησή του από τους κατοίκους και μαζικούς φορείς των Φαρσάλων και της Λάρισας ή γιατί η Ν.Δ που στηρίζει τον κ. Εσκίογλου και το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ, που στηρίζουν τον κ. Κουρέτα και κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα, δεν το έκαναν συνειδητά;

Το αίτημα κατασκευής του νέου δρόμου, δεν προέκυψε μετά τις πλημμύρες, αλλά ήταν διαρκές εδώ και 15 χρόνια από τους κατοίκους και τους μαζικούς φορείς, ενώ το ΚΚΕ στη Βουλή και οι εκλεγμένοι του με τη Λαική Συσπείρωση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, πάμπολες φορές πρόβαλαν την διεκδίκηση αυτή, η οποία σκόνταφτε μονίμως στην άρνηση και στην κοροϊδία των κυβερνήσεων Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, που δεν θέλουν να αναφέρουν σκοπίμως οι κ. Κουρέτας και Εσκίογλου και από κοντά της περιφέρειας Θεσσαλίας.

Θυμίζουμε ορισμένα στοιχεία για του λόγου το αληθές:

· 9/12/2011 – Μετά από συνάντηση του τότε δημάρχου Φαρσάλων, Α. Καραχάλιου, με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, Γ. Μαγκριώτη, ο τελευταίος δήλωνε πως η μελέτη του νέου δρόμου Λάρισα-Φάρσαλα, πρόκειται να ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο ακριβώς, δηλαδή τον Δεκέμβριο του 2012.

· 7/5/2014 – Προεκλογική ομιλία του κ. Αγοραστού στα Φάρσαλα: «Πρόκειται για ένα δρόμο, στον οποίο ο φόρος αίματος είναι βαρύς και πρέπει επιτέλους να μπει στη φάση της υλοποίησης. Πιέσαμε το αρμόδιο υπουργείο και θέσαμε ένα στενό χρονοδιάγραμμα ώστε το έργο να είναι έτοιμο για δημοπράτηση τον Οκτώβριο».

· Νοέμβρης 2017 – Απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή της Ν.Δ, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κ. Σπίρτζης, υπόσχονταν πως ο νέος δρόμος Λάρισα-Φάρσαλα, θα δημοπρατηθεί εντός του 2018. Ενώ τον Απρίλη του 2019, απαντώντας σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι το έργο είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και θα συνδράμουμε αν ζητηθεί», κάτι το οποίο δεν έχει γίνει.

· 16/5/2019 – Προεκλογική ομιλία του κ. Αγοραστού στα Φάρσαλα: Χαρακτηρίζοντας την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της μελέτης που έχει αναλάβει το Υπουργείο Υποδομών εδώ και 10 ολόκληρα χρόνια ως «το μεγαλύτερο έγκλημα του δουλοκτητικού κράτους που συντελείται στην περιοχή». Εμείς

πιέσαμε και πιέζουμε καθημερινά το Υπουργείο να ολοκληρωθεί η μελέτη και έχω ήδη δηλώσει και το επαναλαμβάνω εδώ απόψε για μία ακόμη φορά, ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας μόλις παραδοθεί η μελέτη είναι έτοιμη να εντάξει άμεσα το έργο στο νέο ΕΣΠΑ και να προχωρήσει στη δημοπράτηση του».

· Δηλώσεις στα ΜΜΕ του κ. Αγοραστού, 23/10/2020: Θετικές είναι οι εξελίξεις για το πολύπαθο έργο του δρόμου Λάρισας Φαρσάλων, η μελέτη του οποίου είχε δοθεί πριν από λίγους μήνες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από το υπουργείο Υποδομών. Όπως δήλωσε ο κ. Αγοραστός η περιφέρεια έχει εξασφαλίσει πέραν της ολοκλήρωσης των μελετών και τη χρηματοδότηση του έργου από το ταμείο ανάκαμψης, παρ’ ότι δεν ήταν όπως λέει δικό της έργο.

· Απαντώντας σε επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το δρόμο Λάρισα-Φάρσαλα, στο Π.Σ 6/6/2022, ο κ. Αγοραστός, δήλωσε ότι μελετάται και ωριμάζει από την περιφέρεια, αλλά είναι άγνωστο πότε θα γίνει, αφού ούτε το σχετικό κονδύλι έχει εξασφαλιστεί, ούτε καμία δέσμευση του υπουργείου υποδομών υπάρχει.

· Πρόσφατα ο υφυπουργός υποδομών και μεταφορών κ. Ταχιάος, ανέφερε ότι ο δρόμος Λάρισα-Φάρσαλα, δεν είναι πρώτη προτεραιότητα, γιατί προηγούνται αποκαταστάσεις από τις πλημμύρες, που βέβαια ακούμε στα λόγια, χωρίς να βλέπουμε στην πράξη 4 ½ μήνες μετά.

Κούφια λόγια και πινγκ-πονγκ ευθυνών όλων των κυβερνήσεων με την περιφέρεια και στην πράξη καθημερινά εκατοντάδες οδηγοί, εξακολουθούν εδώ και πολλά χρόνια, να κινούνται στον επικίνδυνο δρόμο, αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο του ατυχήματος ή δυστυχήματος, όπως έχει συμβεί επανειλημμένα, «καμαρώνοντας» τους δυο κυκλικούς κόμβους που έκανε η προηγούμενη περιφερειακή αρχή στις εισόδους Λάρισας και Φαρσάλων!

Φτάνει πια με τους επίδοξους «σωτήρες», που αλληλοστηρίζονται με τα κόμματα που κυβέρνησαν και τις αντιλαικές πολιτικές τους που έχουν αφήσει απροστάτευτο το λαό από τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές τους σεισμούς, χωρίς τις αναγκαίες για το λαό και την ασφάλεια της ζωής τους υποδομές, όπως και του δρόμου Λάρισα-Φάρσαλα και από πάνω συμμετέχουν στην κοροϊδία του λαού.

Κοροϊδία και κίνδυνοι που δεν θα έχουν τελειωμό, αν δεν ξεσηκωθούν οι κάτοικοι και οι μαζικοί φορείς των Φαρσάλων και της Λάρισας, απαιτώντας να κατασκευαστεί επιτέλους σύγχρονος και ασφαλής δρόμος, Λάρισα-Φάρσαλα, με την παράκαμψη όλων των οικισμών (Νίκαια, Νέες Καρυές, Ζάππειο, Χαρά), με εισόδους-εξόδους σ’ αυτούς και παράλληλα να γίνουν όλα τα αναγκαία έργα αποκατάστασης, αλλά και προστασίας από τις πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω