Συναυλία για τα 450 χρόνια από την αποπεράτωση  του Ελληνορθόδοξου Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου στη Βενετία.

Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Βενετίας, το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών και η Μητρόπολη Ιταλίας, σε συνεργασία και με την αρωγή της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Ρώμη, διοργανώνουν συναυλία με την ερμηνεύτρια Κλεονίκη Δεμίρη.

Η συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Ιουνίου, στην καρδιά της ελληνικής συνοικίας στην πόλη των γονδολιέρηδων, διοργανώνεται για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 450 χρόνων από την αποπεράτωση του Ιερού Ναού του Αγ. Γεωργίου των Ελλήνων που είναι ο παλαιότερος και πιο ιστορικός ορθόδοξος ναός της Διασποράς.

Η Κλεονίκη Δεμίρη μετά από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Παρίσι, Μόντρεαλ, Βρυξέλλες, Φλωρεντία, Στοκχόλμη, Τίρανα, Αμάν, Σκόπια  κ.α.), θα παρουσιάσει στη Βενετία ένα πρόγραμμα γεμάτο Ελλάδα!

Αρώματα της θάλασσας και χρώματα της ελληνικής γης, αποτυπωμένα στα τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών, δημιουργούν τον υπέροχο πολύχρωμο καμβά πάνω στον οποίο θα «κεντήσουν» η  Κλεονίκη Δεμίρη με τη συνοδεία της Μαρίνας Τσοκάνη στο πιάνο.

Ένα μουσικό ταξίδι, γεμάτο αγάπες και μνήμες, με τραγούδια σπουδαίων συνθετών, αλλά και τραγούδια από την ελληνική παράδοση που υπόσχονται ότι θα μαγέψουν όχι μόνο τους ομογενείς αλλά και το ιταλόφωνο κοινό.

Ώρα: 20:00

Προαύλιο χώρος του Ναού του Αγ. Γεωργίου
Campo dei Greci Βενετίας, Castello 3412.

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω