Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα γιορτάστηκε η 79η επέτειος απελευθέρωσης της Λάρισας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού έλαβαν χώρα σήμερα, το πρωί της Δευτέρας, στο Ηρώο Πεσόντων, στο λόγο του Φρουρίου, παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών αλλά και σημαιοφόρων σχολείων της πόλης μας. Εκεί τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση με κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, ενώ ομιλία έκανε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας κ. Δημήτρης Τάχος.

Τη διαδρομή προς το μνημείο συνόδευσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Λαρισαίων. Με το πέρας των εκδηλώσεων παρατέθηκε δεξίωση στον πολυχώρο «Φρούριο».

«Στη συλλογική συνείδηση της πόλης, η 23η Οκτωβρίου του 1944, σηματοδοτεί τη νίκη ενάντια στις δυνάμεις της κατοχής, του φασισμού και του σκοταδισμού, χάρη στην αντίσταση και τις θυσίες των προγόνων μας.

Σήμερα, εβδομήντα εννέα χρόνια μετά την Απελευθέρωση της Λάρισας, στεκόμαστε με δέος, συγκίνηση και σεβασμό μπροστά στους ήρωες, που πάλεψαν για την εθνική μας ανεξαρτησία, τη δημοκρατία, την ειρήνη.

Είναι δικό μας χρέος να υπερασπιζόμαστε τις αξίες αυτές που μας άφησαν παρακαταθήκη, με κυρίαρχο το μήνυμα της ενότητας, της ομοψυχίας, της αγάπης για την πατρίδα μας» επεσήμανε ο νέος δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του:

«Είναι μια ημέρα που οι παλιοί θα πρέπει να θυμούνται και οι νέοι να διδάσκονται. Σε μια εποχή που το «αυγό του φιδιού» μεγαλώνει σε πάρα πολλές φωλιές, είναι χρήσιμο όχι μόνο να τιμούμε τους αγωνιστές της εθνικής μας αντίστασης αλλά και να θυμόμαστε τα «κατορθώματα» των φασιστών τους γερμανικού στρατού» τόνισε ο απερχόμενος δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του:

«Σε όλους αυτούς που επιβουλεύονται την κυριαρχία της χώρας μας βροντοφωνάζουμε πως οι Έλληνες δε νικιούνται. Ο μοναδικός εχθρός των Ελλήνων είναι η διχόνοια. Όταν είμαστε μονιασμένοι καταφέρνουμε θαύματα» δήλωσε ο απερχόμενος αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Πινακάς.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του:

Δείτε βίντεο από της ομιλία του κ. Τάχου:

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω