Με στόχο να δώσει απαντήσεις σε προβληματισμούς και διλήμματα της καθημερινής ιατρικής πράξης, το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Ημέρες Νευρολογίας» άνοιξε τις «πύλες» του στη Λάρισα.

Οι εργασίες του ξεκίνησαν σήμερα, το πρωί της Παρασκευής, στο ξενοδοχείο «Imperial», ενώ η τελετή έναρξής του πραγματοποιήθηκε το βράδυ παρουσία καταξιωμένων επιστημόνων.

Πρόκειται για ένα πολυθεματικό συνέδριο με εκπαιδευτικό χαρακτήρα και τρεις βασικές ενότητες:

1. Εκπαίδευση στην πρακτική εφαρμογή και αξιολόγηση των διαθέσιμων εργαλείων για την κινητική και γνωστική κατάσταση των ασθενών.
2. Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στα Νευρολογικά νοσήματα.
3. «Τι νεότερο». Εξελίξεις που παρατηρήθηκαν τα τελευταία χρόνια στον τομέα της Νευρολογίας και έχουν πρακτικό ενδιαφέρον.

«Με αφορμή τις τελευταίες καταστροφές που έγιναν στη Θεσσαλία εξετάσαμε τι επιπτώσεις μπορεί να έχει η κλιματική αλλαγή νευρολογικά νοσήματα. Πραγματικά βρήκαμε πολλά στοιχεία…» τόνισε κατά το χαιρετισμό του ο Ομότιμος Καθηγητής Νευρολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, κάνοντας εν συνεχεία μικρή αναφορά στις επιδράσεις της αύξησης της θερμοκρασίας στην υγεία του ανθρώπου.

Το παρών στην τελική έναρξης του συνεδρίου έδωσαν ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας, ο νέος δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας κ. Θανάσης Κουτσούκης

Το συνέδριο θα διαρκέσει έως και την ερχόμενη Κυριακή (5η Νοεμβρίου). Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω