Οι άνθρωποι της καθημερινότητας σε πρώτο πλάνο. Στην κίνηση της Λάρισας, του σήμερα, του χθες, του πάντοτε. Μέσα μεταφοράς, για επαγγελματικούς λόγους, ψυχαγωγία και ανάγκες μετακίνησης γενικά. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα της φωτογραφικής έκθεσης «Λάρισα, εν κινήσει…», η οποία εγκαινιάστηκε σήμερα το απόγευμα στον υπαίθριο χώρο του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας.

Άμαξες, αραμπάδες, σούστες, κάρα, περαταριές, ποταμόβαρκες, μηχανάκια, μοτοσικλέτες αυτοκίνητα ΙΧ και λεωφορεία, αλλά και τρένα, συνθέτουν το φωτογραφικό υλικό. Αυτό όμως, το οποίο κυριαρχεί, είναι το ποδήλατο. Το πλεονέκτημα της πόλης, σε κάθε αυτοκινητιστική «επιβουλή». Τώρα και πάντα…

Η έκθεση λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2021), τις οποίες διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων και αποτελεί συνεργασία του Δήμου με τη Φωτοθήκη του Ομίλου Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας και το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας.

Στη βιώσιμη αστική κινητικότητα και στο γεγονός πως η Λάρισα είναι από τις πρώτες πόλεις της χώρας που την κάνουν πράξη, αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης.

Ο κ. Καλογιάννης μάλιστα προανήγγειλε πως την ερχόμενη Κυριακή από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, στο πλαίσιο των δράσεων, η πόλη της Λάρισας θα είναι αποκλειστικά για πεζούς και ποδήλατα, καθώς δε θα επιτρέπεται η είσοδος σε οχήματα. “Αυτό που ζητάμε είναι η αλλαγή των συνηθειών μας που δημιουργούν προβλήματα” σημείωσε μεταξύ άλλων.

Δείτε ένα απόσπασμα από τα όσα είπε:

Δείτε φωτογραφίες από τα εγκαίνια της έκθεσης:

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Αυλογιάρης / Φωτό – βίντεο: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω