Ένα ισχυρό μήνυμα ενάντια στη βία κατά των γυναικών που τιτλοφορείται «δεν είσαι μόνη» είπαν με μία φωνή το πρωί της Πέμπτης, ανήμερα της παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών, Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμος Λαρισαίων, σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ Λάρισας και άλλους φορείς.

Στην Κεντρική πλατεία της πόλης έγινε η παρουσίαση του λεωφορείου του Αστικού ΚΤΕΛ που μεταφέρει το μήνυμα «Δεν είσαι μόνη» και στο οποίο εμφανίζονται  τα τηλέφωνα επικοινωνίας της εθνικής γραμμής SOS-15900, του Συμβουλευτικού Κέντρου και του Συμβουλευτικού Σταθμού Λάρισας.

Επιπρόσθετα, σε περίπτερο που λειτουργεί στην πλατεία διανέμεται ενημερωτικό υλικό.

«Η περιφέρεια Θεσσαλίας με πράξεις, έργα, στηρίζει τις προσπάθειες ενημέρωσης και στηρίζει τη διαδικασία να σπάσει η σιωπή. Να εξαλείψουμε τη βία κατά των γυναικών. Η Περιφέρεια στηρίζει με καμπάνια ενημέρωσης, δύο δομές και τρία συμβουλευτικά κέντρα στη Θεσσαλία μέσα από το ΕΣΠΑ. Θέλουμε να χτίσουμε μία καλύτερη κοινωνία και πρέπει να βοηθήσουμε όλοι» τόνισε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως «δεν πρόκειται για μία επετειακή εκδήλωση. Επειδή ακριβώς η βία των γυναικών είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο, αυτή η μέρα νοηματοδοτείται στη διάσταση της προσπάθειας που πρέπει να κάνουμε όλοι μας, προκειμένου η κοινωνία να ευαισθητοποιηθεί και να εξαλειφθεί το φαινόμενο της βίας που υπάρχει και τα τελευταία χρόνια είναι αυξανόμενο».

Η πρόεδρος περιφερειακής επιτροπής ισότητας των φύλων κ. Λία Ρογκανάκη είπε πως «η ενημέρωση περνάει από μπροστά σου, η βία είναι θέμα που αφορά όλους. Πρέπει να ενημερωθούμε για να μπορέσουμε να βάλουμε το λιθαράκι μας όλοι».

Τέλος, ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας κ. Μιχάλης Σακελλάρης σημείωσε ότι «το αστικό ΚΤΕΛ Λάρισας έκανε το αυτονόητο. Ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του δημάρχου και του περιφερειάρχη γι’ αυτή τη δράση. Ευχόμαστε όλοι μαζί, όλη η κοινωνία να συμβάλουμε ούτως ώστε να δώσουμε την ευκαιρία οι γυναίκες που κακοποιούνται να σπάσουν τη σιωπή τους και να περάσουν το μήνυμά τους στην κοινωνία.»

Δείτε φωτογραφίες:

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω