Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον το πρώτο ποδηλατικό φόρουμ άνοιξε σήμερα τις «πύλες» του στην πόλη της Λάρισας.

Αρκετοί Λαρισαίοι βρέθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, εκεί όπου ξεκίνησαν οι εργασίες για το 1st Larissa Cycling Forum. Ένα συνέδριο «καλών πρακτικών» που θα διεξάγεται μέχρι το ερχόμενο Σάββατο 2 Ιουνίου 2023 και που πραγματοποιείται παράλληλα με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου, με διεθνή απήχηση και πολλές παράλληλες δράσεις, προσδιορίζοντας το μέλλον του ποδηλάτου και θέτοντας θεμέλια για μια πιο ποδηλατικά βιώσιμη ελληνική πραγματικότητα.

«Έχουμε τους περισσότερους και σε μεγαλύτερους μήκους ποδηλατοδρόμους στη Λάρισα σε σύγκριση με το μέγεθος της πόλης και τον πληθυσμό. Συνεχίζουμε να κάνουμε ποδηλατοδρόμους μέσα από προγράμματα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας.» τόνισε σε δηλώσεις του κατά την παρουσία του στο 1st Larissa Cycling Forum ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του:

«Είναι πολύ όμορφο που βρισκόμαστε σήμερα στη Λάρισα. Πόλεις οι οποίες αλλάζουν, πόλεις που νοιάζονται για τη βιώσιμη ανάπτυξη, πόλεις οι οποίες αγαπάνε το ποδήλατο. Σημασία έχει να αλλάξουμε νοοτροπία και οι πόλεις μας να προσαρμοστούν αναλόγως» ανέφερε ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του:

«Με το σύνθημα: Το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης και άθλησης, προσπαθούσε να περάσουμε το ποδήλατο στους πολίτες και περισσότερο στη νεολαία… Να αφήσουμε το οικολογικό αποτύπωμα στις επόμενες γενιές, γιατί όπως βλέπετε η χρήση του αυτοκινήτου δημιουργεί πολλά προβλήματα» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Βασίλης Διαμαντόπουλος.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του:

Η φιλοσοφία του συνεδρίου σχετίζεται στενά με το γεγονός ότι το ποδήλατο είναι το μόνο μέσο που μεταφέρει τα μηνύματα της βιώσιμης ανάπτυξης εκπληρώνοντας τους 11 από τους 17 στόχους των Ηνωμένων Εθνών.

Οι σύνεδροι προέρχονται από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ποδηλατική κοινότητα της χώρας, την εκπαιδευτική κοινότητα, ενώ μετέχουν και επαγγελματίες του κλάδου, αθλούμενοι και αθλητές ποδηλασίας.

Για το ευρύ κοινό έχουν προγραμματιστεί παράλληλες εκδηλώσεις για μαθητές και φοιτητές, νέους και νέες, που στοχεύουν στην προώθηση του ποδηλάτου και της αστικής και αγωνιστικής ποδηλασίας στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως χθες, το βράδυ της Τετάρτης 31ης Μαΐου, υπήρξε ο προπομπός του εν λόγω συνεδρίου, καθώς πραγματοποιήθηκε ποδηλατοβόλτα από την Κεντρική πλατεία της Λάρισας προς το χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης, όπου κι ακολούθησε υπαίθριο πάρτι.

Διοργανωτές του συνεδρίου είναι: ο Δήμος Λαρισαίων, η ΚΕΔΕ, η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, η ΔΗΚΕΛ και η Επιτροπή Ανάπτυξης της ΕΟΠ. Ακόμη, τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της ΠΕΔ Θεσσαλίας, ενώ επίσημος χορηγός του είναι η Cosmote.

Διαβάστε εδώ το πρόγραμμα του ποδηλατικού φόρουμ των επόμενων ημερών

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω