«Η κυβέρνηση στις εκλογές θα λογοδοτήσει στους πολίτες για την απώλεια της κατοικίας τους, χωρίς να κρύβεται πίσω από δικαστικές αποφάσεις» τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Συγκεκριμένα ο κ. Κόκκαλης αναφέρει τα εξής: «Η απόφασης της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία οι διαχειριστές των funds που εδρεύουν στην Ελλάδα αποκτούν το δικαίωμα και τη απόλυτη ελευθερία να ενεργούν διαδικαστικές πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης, εννοείται και πλειστηριασμών, πρακτικά σημαίνει ότι η αναχαίτιση των πλειστηριασμών δεν μπορεί να συνεχιστεί, αντίθετα θα εκδηλωθεί ένα νέο τεράστιο κύμα πλειστηριασμών ακόμη και πρώτης κατοικίας, φέρνοντας σε απόγνωση χιλιάδες οφειλέτες.

Η απόπειρα της Κυβέρνησης να μεταθέσει το ζήτημα στην Δικαιοσύνη, ώστε να αποποιηθεί των ευθυνών της και να μεταθέσει την ευθύνη για την πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών, πέτυχε προς το παρόν. Εξάλλου, πρόκειται για μια γνωστή τεχνική της παρούσας Κυβέρνησης. Πλην όμως, όταν οι ευάλωτοι δανειολήπτες, που βρέθηκαν αντιμέτωποι με την μακρά πολυεπίπεδη κρίση των μνημονίων, χάσουν την κύρια κατοικία τους και υποστούν τις συνέπειες της εσκεμμένης πολιτικής βούλησης της παρούσας Κυβέρνησης να αφήσει για πρώτη φορά ύστερα από μια δεκαετία πλήρως απροστάτευτη την πρώτη κατοικία, τότε η Κυβέρνηση είναι αυτή που θα πρέπει να λογοδοτήσει στους πολίτες και όχι η Δικαιοσύνη.

Όσο πιο σύντομα φτάσουμε στο χρόνο των εκλογών, τόσο οι δανειολήπτες θα έχουν την ευκαιρία μέσα από την πολιτική και τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, περί κατάργησης του πτωχευτικού νόμου, να προστατευτεί η κύρια κατοικία τους και να ανακτήσουν το δικαίωμα στην αξιοπρεπή διαβίωση, καθώς διαβίωση χωρίς δικαίωμα στην στέγη δεν υφίσταται.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω