Ολοένα και πιο συχνά οι υπηρεσίες Δίωξης Ναρκωτικών εντοπίζουν στην Αττική αυτοσχέδια εργαστήρια παρασκευής κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, ναρκωτικό που είναι περισσότερο γνωστό ως shisha.

Ένα τέτοιο εντόπισε χθες Πέμπτη η υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών στην οδό Κεφαλληνίας, στην Κυψέλη.

Στο διαμέρισμα βρέθηκαν σκεύη και πρώτες ύλες για την παρασκευή της συγκεκριμένης ναρκωτικής ουσίας, όπως για παράδειγμα 30 λίτρα ασετόν καθώς επίσης και 2.5 κιλά σε υγρή μορφή.

Στον ίδιο χώρο οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ακόμα 4.000 ναρκωτικά χάπια και 4 κιλά ηρωίνη.

Παρασκευάζεται με φθηνά υλικά, όπως ασετόν, αμμωνία, φρέον σαν κι αυτό που χρησιμοποιείται στα κλιματιστικά, λίθιο που περιέχεται στις μπαταρίες κ.ά.

Λόγω της εύκολης πρόσβασης στις πρώτες ύλες, οι περισσότερες από τις οποίες διατίθενται στο εμπόριο, ακόμα και οι παγκόσμιες μαφίες των ναρκωτικών (όπως το καρτέλ του Μεξικό) έχουν κάνει στροφή στην κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη.

Εργαστήρια shisha εντοπίζονται το τελευταίο διάστημα και στην Αττική.

Τους μήνες που έχουν προηγηθεί ακόμα τέσσερα εργαστήρια έχουν αποκαλυφθεί από την ΕΛ.ΑΣ.

Τον Οκτώβριο συνελήφθησαν δύο Ιρανοί που μετέφεραν σε διαμέρισμα στον Πειραιά 30 κιλά shisha.

Είχε προηγηθεί στις 15 Ιουλίου η σύλληψη ακόμα δύο Ιρανών 28 και 40 ετών, οι οποίοι παρασκεύαζαν κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη σε διαμέρισμα στην οδό Γερασίμου Λιβαδά στα Πατήσια.

Στα τέλη Μαΐου σε Περιστέρι και Κυψέλη συνελήφθησαν τρεις Αφγανοί για κατοχή 11 κιλών μεθαμφεταμίνης, ενώ εργαστήριο παρασκευής shisha είχε βρεθεί και στις αρχές του 2020 σε διαμέρισμα στην οδό Κοδριγκτώνος.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Σουλιώτης

Περισσότερα Εδω