Η Ρένα Καραλαριώτου ανακοίνωσε αυτό που όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνώριζαν εδώ και μήνες, την αποχώρησή της από τα δημοτικά τεκταινόμενα της Λάρισας. Πλέον οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, όταν και θα κληθεί η δημοτική ομάδα της μείζονος αντιπολίτευσης να εκλέξει τον ή την διάδοχο της, ως επικεφαλής. Το πρόσωπο δηλαδή που θα κληθεί να οδηγήσει τη μεγάλη κεντροδεξιά αυτοδιοικητική παράταξη, μέχρι τις εκλογές του φθινοπώρου του ’23.

Από μόνος του ο παραπάνω συνειρμός, προσδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα σε μία εκλογή, για την οποία στην αποχαιρετιστήρια ομιλία της προχθές, η κ. Καραλαριώτου έσπευσε να υπενθυμίσει πως νόμος ορίζει ότι «Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης είναι ο σύμβουλος που ήταν υποψήφιος δήμαρχος και, στην περίπτωση παραίτησης, ανεξαρτητοποίησης,  ή αδυναμίας του, ο σύμβουλος που εκλέγεται από την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων που ανήκουν στην παράταξη».

Εύλογη η διευκρίνιση, αν αναλογιστεί κανείς δηλώσεις που κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας και εμπλέκουν μία θεσμική διαδικασία με «ανοιχτές κάλπες» και… λαοπρόβλητους υποψηφίους.

Εκ των πραγμάτων, εκείνος που θα πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης από τους συναδέλφους του τις επόμενες ημέρες, θα έχει το προνόμιο να αντιπολιτεύεται ευθέως με τον Δήμαρχο Λαρισαίων – και εκ νέου υποψήφιο το ‘23 – Απόστολο Καλογιάννη, αλλά και να καθορίζει την αντιπολιτευτική ατζέντα, έχοντας στραμμένα επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας μέσω της θεσμικής του ιδιότητας. Θα μπορεί να χτίσει κοντολογίς ένα αρχηγικό προφίλ το οποιό ενδεχομένως να του φανεί χρήσιμο στις επόμενες εκλογές, εφόσον αποφασίσει να είναι υποψήφιος. Γι’ αυτό εξάλλου, δεν είναι λίγοι εκείνοι που προεξοφλούν πως όποιος εν τέλει εκλεγεί επικεφαλής, σύντομα θα σπεύσει να ανακοινώσει και υποψηφιότητα για το επόμενο Φθινόπωρο. Υπενθυμίζουμε πως επί της παρούσης πρόθεση υποψηφιότητας έχουν εκδηλώσει ο δικηγόρος (και κατά πολλούς φαβορί) Θανάσης Μαμάκος, ο γιατρός Μάριος Ξηρομερίτης και η μηχανικός Μαίρη Καμηλαράκη, η οποία μάλιστα έκανε ένα βήμα παραπέρα… ανακοινώνοντας προ ημερών και πρόθεση υποψηφιότητας για δήμαρχος Λαρισαίων!

Πέραν των παραπάνω διεργασιών ωστόσο, στο παρασκήνιο εξελίσσεται μία παράλληλη ζύμωση με πρωταγωνιστές πρόσωπα που μέχρι στιγμής δεν έχουν επισημοποιήσει το ενδιαφέρον τους. Ο λόγος για τον πρώην πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας Δημήτρη Κατσαρό, τον πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας και γενικό διευθυντή της Περιφέρειας Θεσσαλίας Κώστα Μέγα και τον δικηγόρο Βάσο Καραμπίλια.

Για κάποιους άλλους βλέπετε, το να υπάρξει ένας νέος επικεφαλής στη δημοτική παράταξη «Λάρισα μπροστά» δεν αποτελεί «πρόκριμα ή δαχτυλίδι», αλλά αποτέλεσμα μίας θεσμικής φυσικής αλληλουχίας. Εκ των πραγμάτων οι επόμενοι μήνες θα αποτελέσουν μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αυτοδιοικητικά περίοδος για τη Λάρισα, με πρόσωπα και σενάρια να κινούνται πάνω σε μία πολιτικά κινούμενη άμμο…

Απόστολος Ράιδος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω