Μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας περιέγραψε ο εντατικολόγος και πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ Νίκος Νταφούλης μιλώντας στη εκπομπή του Alpha, «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση».

Για μια ακόμη φορά εξέπεμψε S.O.S. για το ΓΝΛ το οποίο όπως επισήμανε «καταρρέει», καθώς η πίεση είναι αφόρητη λόγω της πληθώρας των περιστατικών covid και των ελλείψεων των γιατρών.

«Νιώθω ότι είμαστε σε απόγνωση και ακόμη δεν έχει κορυφωθεί το τέταρτο κύμα της πανδημίας» υπογράμμισε ο κ. Νταφούλης σημειώνοντας: «Εδώ στη Λάρισα δεν έχουν μπει όλες οι μονάδες στη μάχη. Ενώ γίνεται πόλεμος και έχουμε στρατιωτικό νοσοκομείο, δεν έχει προβλέψει το υπουργείο εδώ και ενάμιση χρόνο, να έχει κεντρική μονάδα οξυγόνου το 404.

Οι ιδιωτικές μονάδες παίρνουν μόνο ήπια περιστατικά, με αποτέλεσμα χθες (σ.σ. το Σάββατο) να κλείσουμε την χειρουργική κλινική, μειώθηκαν τα χειρουργεία στο ΓΝΛ για την λοιπή νοσηρότητα κατά  80% και δεν μπορούμε αυτούς τους ασθενείς και τους καρκινοπαθείς να τους εξυπηρετήσουμε. Κάνουμε έκκληση στους ιδιώτες να έρθουν να μας βοηθήσουν. Ένας παθολόγος για παράδειγμα θα δει 60 περιστατικά και αν εφημερεύει τα περιστατικά φτάνουν τα 80-90.

Η κατάσταση είναι έκτακτης ανάγκης και το νοσοκομείο μας είναι στην πρώτη γραμμή και πέφτουμε».

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω