Στην ετήσια εκδήλωση του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Καρυωτών Λάρισας και Περιχώρων “Ο ΖΕΥΣ”, παρευρέθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία τόνισε τα εξής:

«Με πολλή συγκίνηση, κάθε φορά ανταμώνω αγαπημένα μου πρόσωπα από την όμορφη και γραφική Καρυά του Δήμου Ελασσόνας. Χαίρομαι ιδιαίτερα, γιατί βλέπω μικρούς και μεγάλους, να αγκαλιάζουν κάθε χρόνο την καθιερωμένη αυτή γιορτή για το καλωσόρισμα του έτους και να τιμούν τα ήθη και τα έθιμά μας.

Θέλω επίσης να ευχηθώ, καλή θητεία στο νέο προεδρείο, με Δύναμη, με Υγεία, με την Ευλογία του Θεού να δίνει όμορφες εμπνεύσεις και πείσμα να κρατάμε πάντα τις παραδόσεις μας, τις ρίζες μας, τη «μυρωδιά» των χωριών μας, γιατί αυτό έχουμε χρέος να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές.

Είναι χρέος και καθήκον όλων μας να θυμόμαστε, να μην ξεχνάμε από πού καταγόμαστε, πόσο βαθιές είναι οι ρίζες των γονιών και των παππούδων μας, πόσο όμορφα τα χωριά μας είναι και πόσο πολύ συνέβαλαν στο να γραφτεί η Ιστορία του Τόπου μας. “Γιατί Λαός χωρίς ρίζες και Πολιτισμό, είναι Λαός χωρίς προοπτική στην προκοπή”.

Εμείς λοιπόν αυτό πιστεύουμε και σε αυτά συνδράμουμε . Ειδικά για την Καρυά που σηματοδότησε με την ιστορία και την πορεία της, την Ελευθερία και την ανεξάρτητη σκέψη , που δίνει διαρκώς θετικά δείγματα γραφής στον Πολιτισμό, μόνο αισιοδοξία και ελπίδα νιώθουμε.

Σήμερα, στην όμορφη εκδήλωσή σας, βραβεύετε σημαντικούς ανθρώπους που διακρίνονται σε ποικίλες δραστηριότητες και κλάδους. Μπράβο σας που δεν ξεχνάτε τα παιδιά της Καρυάς που διακρίνονται στις Τέχνες, στον Πολιτισμό, στα γράμματα, προκόβουν και διαδίδουν τις ιδέες μας.

Πάνω από όλα όμως, θέλω να μοιραστώ μαζί σας ότι ήμουν πρόσφατα στην Ελασσόνα μας και είχα συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους. Συζητήσαμε για το μεγάλο όραμά μας, που είναι η αξιοποίηση του Μυθικού Ολύμπου, που αποτελεί όχι μόνο παγκόσμιο μνημείο, αλλά η ανάδειξή του και η ανάπτυξή του, σηματοδοτεί την ανάπτυξη του νομού μας και η Καρυά, κατέχει κεντροβαρή θέση σ’αυτό.

Η Καρυά μας, εύχομαι, έτσι ψηλά που στέκεται, ψηλά να συνεχίζει.

Καλή και Ευλογημένη Χρονιά σε όλους».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω