«Είναι σημαντικό να μελετάμε καθημερινά την παγκόσμια πορεία της πανδημίας σημειώνει σε ανάρτησή του ο καθηγητής και διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΓΝΛ, Κ. Γουργουλιάνης και αναφέρεται στα δεδομένα για την συμπεριφορά της μετάλλαξης «όμικρον».

Στην ανάρτησή του επισημαίνει τα εξής:

Δεδομένα για τη συμπεριφορά της μετάλλαξης Ο έχουμε από το Γκαουτέγκ της Νότιας Αφρικής που έχει έκταση λίγο μεγαλύτερη της Θεσσαλίας, φιλοξενεί όμως αρκετά περισσότερο πληθυσμό από ολόκληρη την Ελλάδα. Περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας Γιοχάνεσμπουργκ , και τη διοικητική πρωτεύουσα Πρετόρια . Στην πρώτη εικόνα, που δημοσιεύθηκε χθες, παρατηρείται αύξηση των νοσηλειών τον τελευταίο μήνα, στους νεότερους και μάλλον ανεμβολίαστους. Στη δεύτερη εικόνα, φαίνεται ότι αυτές οι νοσηλείες δεν συνοδεύονται από ανάλογη αύξηση των θανάτων . Στην τρίτη εικόνα, φαίνεται η πρόβλεψη ότι το πανδημικό κύμα σε αυτή την περιοχή είναι μάλλον στην κορύφωσή του. Η έξαρση της πανδημίας αποδίδεται στη μετάλλαξη Ο σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή της Αφρικής που όμως έχει αρκετές διαφορές από την Ευρώπη και βέβαια την Ελλάδα.

Είναι σημαντικό να μελετάμε καθημερινά την παγκόσμια πορεία της πανδημίας, αλλά σε αυτή τη φάση προέχει για την πατρίδα μας η αντιμετώπιση της νόσου στους ωριμότερους από τους συμπολίτες μας.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω