Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή αποδέχτηκε με τιμή την πρόσκληση του Πρότυπου Γυμνασίου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης και συμμετείχε στη διημερίδα «Επανάσταση του 1821: Πτυχές ενός γεγονότος μείζονος σημασίας», το Σάββατο 27 Μαρτίου.
Η κ. Μακρή παίνεσε την ευαισθησία, το ενδιαφέρον και την άοκνη παρουσία της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, που ανταποκρίνεται και δραστηριοποιείται σε θέματα κοινωνικά, ιστορικά, διαχρονικά, που πηγάζουν, αφορούν και απευθύνονται στην σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.
«Με ματιά διεισδυτική και ώριμη, οι δράσεις του Πρότυπου Γυμνασίου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης πρωταγωνιστούν και καθορίζουν την παρουσία της σχολικής του κοινότητας, αναδεικνύουν το έργο του και προσφέρουν σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και κοινωνία το πλούσιο και εμπεριστατωμένο περιεχόμενο των πρωτοβουλιών του.
Η σημερινή πρωτοβουλία, στο πλαίσιο του επετειακού εορτασμού των 200 ετών, αφορά τις πτυχές της ελληνικής επανάστασης του 1821, όπως την επίδραση που είχε αυτή στην διαμόρφωση της κοινωνίας και της πολιτικής, στο ρόλο της εκπαίδευσης και της θρησκείας, στην εξέλιξη της οικονομίας, στην προώθηση του πολιτισμού στο ελληνικό κράτος , καθώς και την ευρωπαϊκή διάσταση του γεγονότος».Η Υφυπουργός Παιδείας μίλησε για την εθνική Παλιγγενεσία: «Η Επανάσταση του 1821 ήταν ένας καθολικός αγώνας και απέδειξε ότι η πίστη στην ελευθερία, η αγωνιστικότητα και η ισχυρή θέληση ενός λαού, µπορούν να αλλάξουν την ιστορική του μοίρα, ακόμα και μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς.
Οι Έλληνες κατόρθωσαν να αποτινάξουν τον ξένο ζυγό, να αποκτήσουν εθνική ανεξαρτησία και να δημιουργήσουν ένα ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος, διατηρώντας άφθαρτα τα εθνικά του ιδανικά, ταυτότητα, παιδεία και γλώσσα.
Η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου, μας υπενθυμίζει πως η ενότητα, η σύνεση και η ομοψυχία υπήρξαν πάντα τα μεγάλα όπλα του Ελληνισμού και από αυτά τα λαμπρά παραδείγματα θα πρέπει να αντλούμε δύναμη για το μέλλον.
Και, όλοι μαζί, να προτάσσουμε και να προάγουμε την ειρήνη, την ισονομία, τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, γνήσιοι απόγονοι των αγωνιστών του ΄21».

Περισσότερα Εδω