Να αποχωρήσει πλήρως από τη Ρωσία αποφάσισε η ΝIKE τρεις μήνες αφότου ανέστειλε τις δραστηριότητες της στη χώρα, αναφέρεται σε ανακοίνωση που κοινοποίησε σήμερα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για τη Nike, η οποία λαμβάνει λιγότερο από το 1% των εσόδων της από την Ουκρανία και τη Ρωσία μαζί, η κίνηση αυτή είναι σε μεγάλο βαθμό συμβολική και όχι ουσιαστική ως προς τα αποτελέσματά της.

Η εταιρεία έχει μια ιστορία στο να παίρνει θέση σε κοινωνικά και πολιτικά θέματα, από το να υποστηρίξει τον Αμερικανό παίκτη του αμερικανικού ποδοσφαίρου Κόλιν Κάπερνικ όταν αποφάσισε να γονατίζει όταν έπαιζε ο εθνικός ύμνος διαμαρτυρόμενος κατ’ αυτόν τον τρόπο κατά του ρατσισμού, έως το να καταδικάσει πέρυσι τον Βραζιλιάνο αστέρα του ποδοσφαίρου Νεϊμάρ επειδή αρνήθηκε να συνεργαστεί σε μια έρευνα σχετική με καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση.

Η NIKE είχε ανακοινώσει στις 3 Μαρτίου ότι θα αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία όλων των καταστημάτων που ανήκουν στην ΝΙΚΕ και λειτουργούν στην Ρωσία ως απάντηση στις ενέργειες της Μόσχας στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι όσα παραμείνουν ανοιχτά θα λειτουργούν από ανεξάρτητους συνεργάτες. Σήμερα, μαζί με άλλες μεγάλες δυτικές μάρκες, όπως η McDonald’s και η Google, επιβεβαίωσαν ότι θα εγκαταλείψουν εντελώς τη χώρα.

Οι ξένες εταιρείες που επιδιώκουν να αποχωρήσουν από τη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία αντιμετωπίζουν την προοπτική να ψηφιστούν τις επόμενες εβδομάδες νέοι νόμοι που θα επιτρέπουν στη Μόσχα να κατάσχει περιουσιακά τους στοιχεία και να επιβάλλει ποινικές κυρώσεις. Αυτή η προοπτική έχει ωθήσει ορισμένες επιχειρήσεις να επιταχύνουν την αποχώρησή τους.

«Η ΝΙΚΕ έλαβε την απόφαση να αποχωρήσει από τη ρωσική αγορά. Προτεραιότητα μας είναι να διασφαλίσουμε πλήρως τους υπαλλήλους μας ενώ υπεύθυνα θα περιορίσουμε τις δραστηριότητες μας στους επόμενους μήνες» αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω