Ένατη ημέρα πολέμου με τα περίχωρα του Κιέβου να βάλλονται από ισχυρούς βομβαρδισμούς. Μετά την κατάληψη της Χερσώνας, οι ρωσικές δυνάμεις απειλούν και το γειτονικό Μικολάιβ. Η μαρτυρική Μαριούπολη παραμένει για τρίτο 24ωρο υπό ασφυκτικό ρωσικό κλοιό, χωρίς νερό, ρεύμα και θέρμανση. Σε αυτό το δραματικό σκηνικό, όσοι έχουν μείνει πίσω προσπαθούν να προμηθευτούν λίγα τρόφιμα και φάρμακα. Οι ρωσικές δυνάμεις διευρύνουν τον έλεγχο στο νότιο κομμάτι της Ουκρανίας, απειλώντας πλέον και την Οδησσό.

Η ΕΡΤ βρίσκεται στο μέτωπο του πολέμου με την Ευτυχία Πενταράκη στο Κίεβο. Όπως είπε η απεσταλμένη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης από την πλατεία Ανεξαρτησίας πριν από λίγο ήχησαν και πάλι σειρήνες. «Όπως όλα δείχνουν, από τη στιγμή που περνάει το δεκάλεπτο και δεν έχει ηχήσει λήξη συναγερμού, ενδεχομένως, να έχουμε μια δύσκολη νύχτα εδώ στο Κίεβο. Ξέρουμε ότι όταν δεν λήξει ο συναγερμός σημαίνει ότι τα πάντα είναι πιθανά», ανέφερε.

Στην πόλη είναι σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας ενώ όπως μετέδωσε κυκλοφορούν μόνο οι άνδρες ασφαλείας στα μπλόκα που πολλαπλασιάζονται καθημερινά.

Η  Ευτυχία Πενταράκη ανέφερε ακόμα ότι ο κόσμος μετά το σοκ των πρώτων ημερών προσπαθεί να αντισταθμίσει τη μεγάλη ανησυχία με το να βγει λίγο από το σπίτι, να κάνει λίγα ψώνια, να μιλήσει με έναν δικό του άνθρωπο, να νιώσει λίγο «ζεστασιά».

Αποστολή: Ευτυχία Πενταράκη/Κάμερα: Γιάννης Κολιγλιάτης, Τάσος Χρονόπουλος

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω