Επίθεση ενώ βρίσκονταν στο όχημα τους δέχθηκαν οι ανταποκριτές της γερμανικής εφημερίδας Bild, ανάμεσά τους και ο Έλληνας φωτορεπόρτερ Γιώργος Μουτάφης, οι οποίοι είναι σε αποστολή στην Ανατολική Ουκρανία.  Σύμφωνα με την απεσταλμένη της ΕΡΤ στο Κίεβο, Κάτια Αντωνιάδη, σε συνομιλία που είχε μαζί με τον Γιώργο Μουτάφη τής είπε ότι όλοι είναι καλά κι ότι βρίσκονται σε ασφαλή περιοχή.

«Φυσικά τρόμαξαν όπως καταλαβαίνουμε όλοι γιατί οι σφαίρες πέρασαν ουσιαστικά μέσα από το αυτοκίνητο, σπάζοντας ένα παράθυρο κι όπως μας είπε ο Γιώργος “δεν είμαστε εμείς το story, αυτό θα είναι σε λίγες μέρες με όλους εκείνους τους ανθρώπους που κατά πάσα πιθανότητα θα εγκλωβιστούν σε εκείνη την περιοχή”» ανέφερε η δημοσιογράφος.

Στο μεταξύ έως και επτά λευκορωσικά τάγματα έχουν παραταχθεί στα σύνορα μεταξύ Λευκορωσίας και Ουκρανίας και υπολογίζονται στα περίπου 4 χιλιάδες άτομα. Ο Αλεξάντερ Μοτουζιάνικ, εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας, ισχυρίζεται ότι υπάρχουν και ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Σχεδόν το ένα τρίτο των υποδομών της Ουκρανίας έχει καταστραφεί, επισημαίνει ο υπουργός Υποδομών Kubrakov σε συνέντευξη στη γαλλική Le Monde. Ο ίδιος υπολογίζει τις απώλειες σε περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ όπως είπε η Μαριούπολη, το Χάρκοβο, το Τσερνίχιβ, το Σεβεροντόνετσκ και το Λισιτσάνσκ υπέστησαν τις περισσότερες ζημιές.

Αποστολή: Κάτια Αντωνιάδη, Κάμερα: Φώτης Πάντος, Ήχος: Γιώτα Δερβιτσιώτη

Σχετικό Άρθρο: Ζελένσκι: Θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ μέσω τηλεδιάσκεψης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Περισσότερα Εδω