Μια νεαρή αρκούδα, απεγκλωβίστηκε από παράνομη παγίδα στον Πυργετό, από δασικούς υπαλλήλους του Δασαρχείου Λάρισας σε συνεργασία με το ειδικό συνεργείο της περιβαλλοντικής οργάνωσης “Καλλιστώ”.

Σε ανακοίνωση της Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας επισημαίνονται τα εξής:

«Η Επιθεώρηση Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει ότι με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο απεγκλωβισμός αρκούδας ηλικίας 4 περίπου ετών και 130 κιλών ,η οποία παγιδεύτηκε σε παράνομη παγίδα σε δασική περιοχή της Δ.Κ Πυργετού, του Δήμου Τεμπών το Σάββατο στις 6 Μαΐου από δασικούς υπαλλήλους του Δασαρχείου Λάρισας σε συνεργασία με το ειδικό συνεργείο της περιβαλλοντικής οργάνωσης ¨Καλλιστώ¨, πλαισιωμένο από ειδικούς επιστήμονες και τηρώντας τα σχετικά πρωτόκολλα και τις κείμενες διατάξεις.

Η ανταπόκριση των δασικών υπαλλήλων του Δασαρχείου Λάρισας και της Π.Ο ¨Καλλιστώ¨ ήταν άμεση και συντονισμένη και μετά από αναισθητοποίηση του παγιδευμένου ζώου από κτηνίατρο της ¨Καλλιστώ¨ επετεύχθη ο απεγκλωβισμός του. Το νεαρό ζώο δεν έφερε τραύματα ,εκτιμήθηκε ότι δεν χρήζει περαιτέρω περίθαλψη και μετά την τοποθέτηση ειδικού δορυφορικού ραδιοκολάρου μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο για την επανένταξή του στο φυσικό του χώρο.

Η άμεση αντίδραση των δασικών υπαλλήλων του Δασαρχείου Λάρισας με την εξαιρετική συνεργασία τους με τους εμπλεκόμενους φορείς αποδεικνύει την ετοιμότητα ,την εγρήγορση, την αγαστή συνεργασία των δασικών Υπηρεσιών της Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Θεσσαλίας -Στερεάς Ελλάδας με τους εμπλεκόμενους φορείς και την ύψιστη προτεραιότητά τους αυτή της προστασίας των δασών και της βιοποικιλότητας του τόπου μας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω