ΔΠύργο Χαροκόπουεν είναι λίγοι οι Λαρισαίοι που θα ήθελαν, αλλά δεν τόλμησαν ποτέ να πλησιάσουν και πολύ περισσότερο να εισέλθουν εντός του Πύργου Χαροκόπου, καθώς τον ακολουθεί ο αστικός μύθος του στοιχειωμένου σπιτιού.

Ένας ρομαντικός πύργος του 1902, στη Γιάννουλη, στα περίχωρα της Λάρισας που στέκει ερειπωμένος και περιμένει ένα καλύτερο μέλλον. Κτίσμα που συνδέεται με την προσωπικότητα του πολυμήχανου επιχειρηματία και ευεργέτη Παναγή Χαροκόπου (1835-1911), από την εποχή που επένδυε σε αγορά θεσσαλικών εκτάσεων, ο Πύργος είναι έργο του αρχιτέκτονα Αναστασίου Μεταξά και διατηρητέο μνημείο από το 1988 (μαζί με τα βοηθητικά κτίσματα και τον περιβάλλοντα χώρο). Την τελευταία περίοδο, ο Πύργος κατασχέθηκε λόγω οφειλών των τελευταίων ιδιοκτητών και η Τράπεζα Πειραιώς τον έβγαλε σε πλειστηριασμό, ο οποίος πριν περίπου τρεις μήνες αναβλήθηκε.

Νεαρή Λαρισαία youtuber, η Πηνελόπη Στυλοπούλου (Penny Style) με σχεδόν 100.000 ακόλουθους αποφάσισε να εισέλθει στον Πύργο, στο «στοιχειωμένο» σπίτι όπως πολλοί το αποκαλούν. Μάλιστα όλως τυχαίως συνάντησε έξω από τον Πύργο μια 83χρονη γυναίκα, την Μαρίνα, η οποία όπως σημειώνει στο βίντεο, ήταν η οικιακή βοηθός του σπιτιού μέχρι που αυτό εγκαταλείφθηκε.

Οι εικόνες από το εσωτερικό του πραγματικά αποκαρδιωτικές και σε πολλές περιπτώσεις… τρομακτικές.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω