«Η επιλογή της πόλης μας για την έναρξη των εργασιών της 14ης Διεθνούς Μαθηματικής Εβδομάδας, για δεύτερη, συνεχόμενη φορά, μάλιστα, συνιστά μεγάλη τιμή και καταδεικνύει, τόσο το υψηλό επιστημονικό επίπεδο, όσο κυρίως τη σπουδαία δουλειά που γίνεται από πλευράς Παραρτήματος Λάρισας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας».

Με αυτά τα λόγια, ξεκίνησε τον χαιρετισμό του ο βουλευτής ΝΔ ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας στο πλαίσιο της εκδήλωσης της 14ης Διεθνούς Μαθηματικής Εβδομάδας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού συνεχάρη τον πρόεδρο, Νικόλαο Ζέρβα και τα μέλη της ΕΜΕ Παράρτημα Λάρισας, για την σημαντική προσφορά τους, τόσο στην Επιστήμη των Μαθηματικών, όσο και στην εκπαίδευση και την κοινωνία γενικότερα, αναφέρθηκε στις σημαντικές επιτυχίες που καταγράφει ο νομός μας στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς, τονίζοντας:

«Το έργο της ΕΜΕ Παράρτημα Λάρισας, αποτυπώνεται πλήρως στις αναρίθμητες επιτυχίες των Λαρισαίων μαθητριών και μαθητών σε Πανελλήνιους και Διεθνείς Διαγωνισμούς Μαθηματικών, προσδίδοντας προστιθέμενη αξία στην περιοχή μας».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην εκδήλωση, την οποία χαρακτήρισε “γιορτή των Μαθηματικών”, ενώ επεσήμανε πως “η κυβέρνηση

βρίσκεται δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς η Δημόσια Παιδεία αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα”.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο κ. Κέλλας παρότρυνε τα μέλη της ΕΜΕ, να συνεχίσουν με την ίδια στοχοπροσήλωση, υπευθυνότητα και αγάπη, το σημαντικό έργο που επιτελούν, ενώ δανειζόμενος τα λόγια του Άγγλου ιστορικού, Έντουαρντ Γκίμπον, υπογράμμισε:

“Τα μαθηματικά έχουν το ιδιαίτερο προνόμιο, ότι στην πορεία της ιστορίας πάντα προοδεύουν και ποτέ δεν οπισθοδρομούν”ω

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω