Στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών», 90.1 FM, μίλησε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, καλεσμένος των Θανάση Φουσκίδη, Δημήτρη Κουνιά και Γιώργου Νόκου, για την τουρκική προκλητικότητα, την ενεργειακή κρίση και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, κληθείς να σχολιάσει τη συμπεριφορά του Τούρκου προέδρου και τις αντιδράσεις του τουρκικού τύπου σε σχέση με την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, σημείωσε πως η τουρκική πλευρά έχει εκνευριστεί με την επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά η ελληνική κυβέρνηση δεν προτίθεται να εισέλθει στη λογική της προσωπικής αντιπαράθεσης, που επιδιώκει η Άγκυρα. Συγχρόνως, τόνισε πως η Ελλάδα δεν φοβάται τις τουρκικές προκλήσεις και είναι έτοιμη να προστατεύσει την εθνική κυριαρχία και τα δικαιώματά της όποτε και οπουδήποτε χρειαστεί, καθώς ο πρωθυπουργός έχει ενισχύσει την αμυντική θωράκιση της χώρας με εξοπλισμό αλλά και διεθνείς συμφωνίες.

Ο Χρήστος Κέλλας αναφέρθηκε, ειδικότερα, στις συμφωνίες με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, υπογραμμίζοντας ότι αυξάνουν την εθνική μας ισχύ και ορίζουν τη στενή διασύνδεση της χώρας με δύο στρατιωτικές υπερδυνάμεις. Επισήμανε, δε, πως ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε και τις δύο συμφωνίες, αντιπαραβάλλοντας τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με εκείνη των πολιτικών δυνάμεων της Τουρκίας, που αντέδρασαν – όπως κι ο Ερντογάν – αρνητικά στο πετυχημένο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, με αποκορύφωμα τον εθνικιστή Μπαχτσελί που εξαπέλυσε ύβρεις κατά του πρωθυπουργού, απειλές κατά της Κύπρου και υποστήριξε την αποχώρηση της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ.

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, σχολιάζοντας τις επιπτώσεις των πληθωριστικών πιέσεων στην αγορά, υπενθύμισε πως πρόκειται για παγκόσμιο φαινόμενο, το οποίο οφείλεται στην ενεργειακή κρίση, που ακολούθησε την πανδημία και επιτάθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο μέσο για τη στήριξη των πολιτών. Συγκεκριμένα, τόνισε πως ο πρωθυπουργός στέκεται δίπλα σε κάθε πολίτη, καθώς μερίμνησε για την κάλυψη του 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής στο αγροτικό ρεύμα και προχώρησε στην κατάρτιση του νέου Εθνικού Προγράμματος Στήριξης που προβλέπει: α) επιστροφή του 60% των πρόσθετων επιβαρύνσεων, που έχουν υποστεί στους λογαριασμούς ρεύματος ιδιοκτήτες και ενοικιαστές πρώτης κατοικίας από τον Δεκέμβριο έως και τον Μάιο, β) κάλυψη κατά 50% των αυξήσεων στην κατανάλωση για τον Μάιο και τον Ιούνιο, γ) αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής από τον Ιούλιο, δ) φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών παραγωγής ρεύματος κατά 90% και επέκταση του προγράμματος “Εξοικονομώ” σε επιχειρήσεις.

Ο Χρήστος Κέλλας εστίασε, παράλληλα, στις ενέργειες του υπουργείου Ανάπτυξης για την καταπολέμηση φαινομένων αισχροκέρδειας. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο έργο της ΔΙΜΕΑ, η οποία πραγματοποιεί σαρωτικούς ελέγχους στην αγορά, καθώς και στα υψηλά πρόστιμα, που έχουν επιβληθεί σε σούπερ-μάρκετ και βενζινάδικα, τα οποία εκμεταλλεύτηκαν τη συγκυρία και κερδοσκόπησαν εις βάρος των καταναλωτών. Υπογράμμισε, ωστόσο, πως η αισχροκέρδεια απορρέει από την ατομική συνείδηση και πρόσθεσε ότι οι επαγγελματίες μπορούν να συμβάλλουν στη συγκράτηση των τιμών.

Ο Λαρισαίος βουλευτής, ερωτηθείς, τέλος, αν υφίσταται ενδεχόμενο προώρων εκλογών ή αν θα πραγματοποιηθεί ανασχηματισμός τις προσεχείς μέρες, απάντησε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι συνεπής λόγων και έργων και έχει ξεκαθαρίσει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Αναφορικά, δε, με τον ανασχηματισμό, επισήμανε πως αποτελεί προνόμιο του πρωθυπουργού, ο οποίος δύναται να πραγματοποιεί αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, όποτε κρίνει ότι είναι απαραίτητο, καταλήγοντας πως «ο ανασχηματισμός γίνεται και δεν προαναγγέλλεται».

Ακούστε το αρχείο εδώ: https://youtu.be/RZD5RAuaJEc

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω