Σε ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Κ.Υ. Λάρισας για τη δίωξη της προέδρου της ΟΕΝΓΕ κας Αφροδίτης Ρέτζιου, επισημαίνονται τα εξής:

“Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΝΚΥΛ καταγγέλλει την δίωξη της προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Αφροδίτης Ρέτζιου, η οποία στις 28 Νοεμβρίου σύρεται σε δίκη, βάσει του κατασταλτικού νόμου Χρυσοχοΐδη, του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κατηγορείται, ότι στη συγκέντρωση των υγειονομικών μπροστά από το υπουργείο Υγείας, στις 24/9/2020 αρνήθηκε «να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις» των αστυνομικών, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το κλητήριο θέσπισμα. Η κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ στο υπουργείο Υγείας είχε πραγματοποιηθεί τότε με αίτημα την λήψη μέτρων προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού μέσα στην πανδημία.

Πρόκειται για την πρώτη δίκη με βάση τον αντιδραστικό και αυταρχικό νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Δεν είναι βεβαίως τυχαία η επιλογή ούτε του προσώπου, ούτε του χρόνου. Στην περίοδο που ακολουθεί με τις επιδιωκόμενες αντιλαϊκές εξελίξεις, το υγειονομικό συνδικαλιστικό κίνημα καλείται να αγωνιστεί
ενάντια στην σχεδιαζόμενη διάλυση και εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας.

Η δίωξη της προέδρου της ΟΕΝΓΕ έχει ως στόχο την έγκαιρη και εκ των προτέρων κατατρομοκράτηση των εργαζομένων και του λαού, ώστε να ευοδωθεί η εφαρμογή όλων των αντεργατικών, αντιλαϊκών εξελίξεων στην υγεία και η εισαγωγή του αγοραίου, ιδιωτικοποιημένου εξαμβλώματος του «νέου ΕΣΥ».

Από την πρόσφατη επίσκεψη της ΟEΝΓΕ για τα προβλήματα του ΓΝΛ με επί κεφαλής την διωκόμενη πρόεδρο Αφροδίτη Ρέτζιου.

Στο στόχαστρο βρίσκονται συνδικαλιστές, αγωνιστές, πρωτοπόροι εργαζόμενοι με στόχο την καταστολή και την αδρανοποίηση. Δεν είναι τυχαίο ότι παράλληλα με την παραπομπή σε δίκη της προέδρου της ΟΕΝΓΕ είναι σε εξέλιξη προανάκριση σε βάρος και άλλων μελών της Ομοσπονδίας μας. Σύρονται αυταρχικά σε απειλητική και προκατασκευασμένη ανακριτική διαδικασία στον εισαγγελέα, τόσον ο τέως πρόεδρος Κώστας Αθανασίου και ο τέως γραμματέας Έκτορας Γάζος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Καρδίτσας (νυν πρόεδρος της Ένωσης και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ), όσον και η τέως πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης Δάφνη Κατσίμπα (νυν γραμματέας), επειδή κάλεσαν, ως όφειλαν, σε συμμετοχή στις συμβολικές κινητοποιήσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου το 2020!

Η κυβέρνηση με προληπτική τρομοκρατία στέλνει τις δυνάμεις καταστολής και κρατικής βίας, όπου αναδύεται εστία αντίστασης των εργαζομένων και της νεολαίας. Δυναμώνουμε το αγώνα μας, πολλαπλασιάζουμε και ενισχύουμε τις εστίες αντίστασης.

Η κρατική τρομοκρατία με στόχο τον περιορισμό των λαϊκών και συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων δεν πρόκειται να περάσουν.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω