Στην παράκληση για τους μαθητές που διαγωνίζονται στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις χοροστάτησε το απόγευμα της Τρίτης ο μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος.

Ο κ. Ιερώνυμος, που πλαισιωνόταν από τον πρωτοσύγκελο της μητρόπολης αρχιμανδρίτη Ιγνάτιο Μουρτζανό, παίρνοντας αφορμή από την τέλεση της παράκλησης ανέφερε πως “η ακολουθία αυτή είναι μια πνευματική ανανέωση για να ακουμπήσετε επάνω στον Κύριο και να ζητήσετε την βοήθειά του γιατί το εγχείρημα αυτό για τη ζωή είναι πολύ μεγάλο”, διευκρινίζοντας συγχρόνως πως αυτές οι πανελλήνιες είναι μια φοβερή εμπειρία, αφού “τέτοιες εξετάσεις με τόσο μεγάλη αίσθηση ευθύνης και με τόσο βαρύτητα στους ώμους σας δεν έχετε ξαναζήσει ποτέ μέχρι τώρα στη ζωή σας”.

Θέλοντας να εμψυχώσει τους υποψήφιους της μητροπολιτικής του περιφέρειας, ο μητροπολίτης Λαρίσης σημείωσε πως οι εξετάσεις αυτές δεν πρέπει να είναι αφορμή στενοχώριας, λύπης και άγχους. “Η συμμετοχή στις εξετάσεις είναι ένα σπουδαίο βήμα προς τα εμπρός. Είναι μια σπουδαία αφορμή για να νιώσετε υπεύθυνοι, να ξεκαθαρίσετε τι θέλετε και να αναζητήσετε την αλήθεια για το πως θα πορευτείτε στη ζωή σας. Είναι μια καλή ευκαιρία να κατανοήσετε ότι παρόλες τις αντιξοότητες της ζωής σας αυτή δεν σταματά αλλά συνεχίζεται αφού αυτές μας ωριμάζουν και μας διευκολύνουν να δούμε τη ζωή με άλλη προοπτική”.

Από τον ιερό μητροπολιτικό ναό του αγίου Αχιλλίου, ο κ. Ιερώνυμος παράλληλα συμπλήρωσε πως το σπουδαίο είναι ο άνθρωπος να ωριμάζει στη ζωή του και η γνώση προσφέρεται για να πήξει το μυαλό και να μπορέσει ο άνθρωπος να αποκτήσει ουσιαστικές δυνάμεις. “Η δύναμη δεν είναι στα μπράτσα και στους μυς αλλά στο μυαλό, στη σκέψη και στην αποφασιστικότητα. Είναι στα κριτήρια που έχουμε μέσα μας για να παίρνουμε αποφάσεις για τη ζωή μας και τη δύναμη αυτή μας την πολλαπλασιάζει η γνώση”.

Αναφερόμενος σε εκείνους που το παίζουν παντογνώστες, ο μητροπολίτης Λαρίσης επεσήμανε πως καμιά φορά η νεότητα είναι κακός σύμβουλος. “Επειδή κάποιοι μπορούν και λύνουν μερικές εξισώσεις παραπάνω ή επειδή ασχολούνται με τα ολοκληρώματα νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα. Να όμως που έρχονται και τους βρίσκουν και άλλα που δεν τα ξέρουν και πρέπει έτσι να μεριμνήσουν και για αυτά”, διευκρινίζοντας συγχρόνως πως το παν δεν είναι οι πανελλαδικές εξετάσεις. “Είναι μια στιγμή της ζωής μας που δεν πρέπει να μας τρομάξει. Θα πρέπει να την κατακτήσουμε, να τη ζήσουμε και να τη χαρούμε”, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Στη συνέχεια ο κ. Ιερώνυμος αφού έδωσε κάποιες συμβουλές στα παιδιά για τις ημέρες των εξετάσεων τέλεσε ειδική δέηση υπέρ φωτίσεως και επιτυχίας των μαθητών.

Πηγή: orthodoxia.info – Αναστάσιος Βόπης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω