Η ποινικολόγος Ειρήνη Μαρούπα διεκδικεί την ψήφο μας στην ευρωβουλή με το νέο κίνημα «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο».

Είναι μία γνωστή, δυναμική δικηγόρος, που υπερασπίζεται τις υποθέσεις της με γνώση, ακρίβεια και πολύ συναίσθημα. Την έχουμε γνωρίσει από κοντά και στην τηλεόραση, σε υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, απαγωγής ανήλικων τέκνων, πολύκροτες ανθρωποκτονίες και ιατρικές αμέλειες, και στον ερασιτεχνικό κι επαγγελματικό αθλητισμό.

Απλή, προσηνής, προσιτή, συγκροτημένη και με αποφασιστικότητα, αγαπά την υπεράσπιση του δικαίου και την νομιμότητα και την διεκδικεί. Δεν διστάζει να εκφράσει τις απόψεις της, στοιχειοθετημένες και με επιχειρήματα, ακόμα κι όταν είναι μόνη της στην άποψη αυτή, έναντι πολλών. Δεν φοβάται την επίκριση, αν πιστεύει ότι υπερασπίζεται την αλήθεια.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Αλιβέρι Ευβοίας, όπου τελείωσε το σχολείο. Στο τέλος μιας εποχής, που ακόμα τα παιδιά έπαιζαν έξω στις αλάνες, ως αργά τα καλοκαίρια και οι μανάδες τα φώναζαν να γυρίσουν να πλυθούν και να κοιμηθούν. Με ασφάλεια και χαρά.

Η Νομική Αθηνών την έφερε στην μεγαλούπολη. Η βιασύνη της πόλης και η αδιαφορία την ξένισαν. Αλλιώς είχε μάθει στην επαρχία.

Ξεκίνησε να εργάζεται από φοιτήτρια στο γραφείο του Προέδρου της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχομένων Δικηγόρων,  Βασίλη Ταουξή, και πολύ γρήγορα παντρεύτηκαν. Έχουν αποκτήσει 2 γιους. Ο Γιώργος Απόλλων είναι πλέον 23 ετών και σπουδάζει στο 5ο έτος του Πολυτεχνείου, ηλεκτρολόγος μηχανικός, ενώ ο Νικόλας Ορφέας, είναι 20 ετών και σπουδάζει στο 2ο  έτος της Νομικής. 

Πολυπράγμων η ίδια, με μεγάλη αγάπη για το περιβάλλον και τα αδέσποτα ζώα, δραστηριοποιήθηκε ως δικηγόρος για την προστασία του περιβάλλοντος, την αναδάσωση και την προστασία των αδέσποτων. Συνεργάζεται με σωματεία και διαδημοτικούς συνδέσμους, βάζοντας τον καλύτερο εαυτό της. Το όρος Αιγάλεω είναι τόπος συχνών επισκέψεών της.

Συμμετέχει σε δεκάδες επιστημονικά συνέδρια για το περιβάλλον, για τις ΑΠΕ, για την ποινική και μάχιμη δικηγορία, εκφράζοντας ρηξικέλευθες και ακριβείς θέσεις για τα δημόσια πράγματα και προτείνοντας λύσεις. Απογοητεύεται που τα στραβά του ελληνικού κράτους δεν διορθώνονται, αλλά δεν το βάζει κάτω. Ποτέ.

Στην δίκη για το Μάτι, την είδαμε συνήγορο οικογενειών θυμάτων, να καταγγέλλει τα κακώς κείμενα για το Πυροσβεστικό Σώμα και την οργάνωση του κράτους μας, αλλά και τις παραλείψεις της ελληνικής δικαιοσύνης. Απαιτώντας μια κάποια δικαίωση, για τον φρικιαστικό θάνατο 104 ανθρώπων. Για τις φωτιές στην Βόρεια Εύβοια, έχει επίσης υποβάλλει μήνυση για λογαριασμό πληγέντων. Παρεμβαίνει στον δημόσιο βίο, όπου πιστεύει ότι υπάρχουν στρεβλώσεις, υποδεικνύοντας τα σωστά.

Είναι η δικηγόρος του σωματείου εργαζομένων της ΕΑΒ (Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας). Και σε αυτό το μετερίζι πασχίζει να στηρίξει αυτόν τον βασικό πυλώνα των ενόπλων δυνάμεών μας.

Μαχητική και ανιδιοτελής, ρίχνεται με ορμή και αγάπη στην δουλειά. Νομίζει κανείς πως οι υποθέσεις την αφορούν προσωπικά. Εκείνη λέει, πως νιώθει την ευθύνη για το δίκαιο που πρέπει να απονεμηθεί. Να αποκατασταθεί η τρωθείσα κοινωνική ισορροπία και η νομιμότητα.

Από πολύ νωρίς συνειδητοποίησε ότι η ενδοοικογενειακή βία, δεν αντιμετωπίζεται από την πολιτεία ούτε προληπτικά, ούτε κατασταλτικά, κι ανέλαβε δράση, ήδη από το 2010. Ίδρυσε το σωματείο ΑΡΙΑΔΝΗ και ξεκίνησε εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης σε σχολεία, με προβεβλημένους ψυχιάτρους κι εκπαιδευτικούς.

Εγγονή μικρασιατών προσφύγων, με τον πόνο του κατατρεγμού τους να την κινητοποιεί, καταπιάστηκε με τα εθνικά θέματα, ενεργά, ως δικηγόρος.

Πιστεύει ότι η καρδιά της Ελλάδας χτυπά πιο δυνατά στην Μακεδονία, την Θράκη, το Αιγαίο και την Κύπρο, που η μισή είναι κατεχόμενη, γιατί αυτοί είναι τόποι που η ελληνικότητά τους αμφισβητείται, και την έχουμε ακούσει πολύ συχνά να μιλάει για τα θέματα αυτά, αγωνιζόμενη να μεταδώσει τις ανησυχίες της και να προτρέψει για τις λύσεις.

Αυτός είναι και ο λόγος που συντάχθηκε με διαπρεπείς ανθρώπους, (πρέσβεις, απόστρατους, καθηγητές πανεπιστημίου), στο σχήμα που κατεβαίνει στις ευρωεκλογές με το όνομα, «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ για την Εθνική Άμυνα και την Κύπρο». Δεν έχουν αρχηγό, είναι προσωπικότητες ισχυρές που έχουν αποδείξει την αξία τους, πολύ συχνά ορθώνοντας ανάστημα.

Με το όνομα αυτό στο εκλογικό σχήμα, μαζί με τους συνυποψηφίους της, θέλησαν να σηματοδοτήσουν ότι ο Ελληνισμός δεν σταματάει στην Ελλάδα. Αλλά και ότι  η εθνική κυριαρχία αποτελεί προϋπόθεση ύπαρξης κι επιβίωσης του ελληνικού κράτους και του ελληνικού λαού.

Χαρακτηριστικά η κα Μαρούπα λέει συχνά, πως «το κράτος μας είναι το καταφύγιο της συλλογικής μας ελευθερίας. Έσχατη λογική κι έσχατη λύση. Χωρίς αυτό, δεν μπορούμε να ζήσουμε ελεύθεροι και να αναπτυχθούμε. Δεν μπορούμε να υπάρξουμε. Για τον λόγο αυτόν πρέπει να προστατεύουμε και να υπερασπιζόμαστε την πατρίδα μας, που είναι το μεγάλο μας σπίτι, όπως την οικογένειά μας».

To TLIFE εύχεται στην κα Μαρούπα καλή επιτυχία!

 

Περισσότερα Εδω