Εκπαιδευτική Ημερίδα, με θέμα: 8o Φόρουμ Διαπολιτισμικού Διαλόγου και Μάθησης, Η Διαπολιτισμική Εκπαίδευση και Διαμεσολάβηση ως πυλώνας περιφερειακής ανάπτυξης και καινοτομίας, πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο στo Αμφιθέατρο 4ου Δημοτικού Σχολείου, στη Λάρισα.

Το Φόρουμ είναι αφιερωμένο στη Διεθνή Ημέρα Μεταναστών, που γιορτάζεται στις 18 Δεκεμβρίου, και διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Έδρα UNESCO και Τμήμα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης) και από το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (Εργαστήριο Κοινωνιολογίας και Εκπαίδευσης) του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων.

Σκοπός του Φόρουμ είναι να θέσει ένα ευρύτερο πλαίσιο προβληματισμού για τον ρόλο της Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και Διαμεσολάβησης ως σημαντικού πυλώνα περιφερειακής ανάπτυξης και καινοτομίας. Οι σύγχρονες, παγκοσμιοποιημένες κοινωνίες της γνώσης και του ρίσκου επηρεάζονται δραματικά από κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις, από συγκρούσεις, από την κλιματική αλλαγή, αλλά και από την εξέλιξη των νέων τεχνολογιών.

Δείτε τι δήλωσε στο onlarissa.gr ο αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας κ. Παναγιώτης Αγγελίδης:

Δείτε φωτογραφίες:

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω