Σε ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ επισημαίνονται τα εξής:

“Επιστρέφουμε με μια νέα ανανεωμένη δέσμη προτάσεων για τους Φοιτητικούς Συλλόγους με γνώμονα την δημοκρατικότερη και σύγχρονη εκπροσώπηση των φοιτητών για όσα τους απασχολούν, για το πανεπιστήμιο και τη σχολή τους, αλλά και για την τριτοβάθμια εκπαίδευση συνολικά.

Απέναντι στις καταλήψεις και την οπισθοδρόμηση που μια ισχνή μειοψηφία προσπαθεί να επιβάλλει στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ επιστρέφουμε με προτάσεις, για την ουσιαστική αναβάθμιση των Πανεπιστημίων της χώρας μας.

Μαζί προτείνουμε, μαζί διεκδικούμε και μαζί πετυχαίνουμε.

l Ανανέωση Καταστατικών φοιτητικών συλλόγων: Ανανέωση και Εκσυγχρονισμός των καταστατικών των φοιτητικών συλλόγων, σύμφωνα με τις σύγχρονες τεχνολογίες και απαιτήσεις της εποχής μας . Εκπροσώπηση στα διοικητικά όργανα των Ιδρυμάτων:προτείνουμε να αναβαθμιστεί η εκπροσώπηση των φοιτητών στα όργανα της Συγκλήτου και των Σχολών τους μέσα από εκλογικές διαδικασίες που θα διασφαλίζουν τη συμμετοχή φοιτητών σε αυτά.

l Σύσταση πανελλαδικού οργάνου εκπροσώπησης φοιτητών:Η σύνθεση, συγκρότηση, λειτουργία και η εκλογή των εκπροσώπων αυτού του οργάνου θα προκύπτει από τα εκλογικά αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών. Σταθερά απέναντι σε κάθε φωνή οπισθοδρόμησης και μικροπολιτικής, προτείνουμε στην πράξη την αναβάθμιση των φοιτητικών συλλόγων με στόχο για ένα καλύτερο, αναβαθμισμένο και αληθινά προοδευτικό Πανεπιστήμιο.

l Δημιουργία και την αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων γραφείων διασύνδεσης και σταδιοδρομίας των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, η ανεργία έχει καταγράψει σημαντικές μειώσεις και η αποτελεσματική σύνδεση της αγοράς εργασίας με τα Πανεπιστήμια μπορεί να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερες προοπτικές για την περαιτέρω μείωσή της.

Άμεση προτεραιότητά μας είναι η ύπαρξη ξεκάθαρων και θεσμοθετημένων επαγγελματικών δικαιωμάτων για όλα τα Τμήματα της χώρας και η διεύρυνση των πρακτικών εργασιών για όλους.

Η εναρμόνιση των ελληνικών ιδρυμάτων με τις αξίες της περιβαλλοντικής συνείδησης αποτελεί βασικό πυλώνα της ατζέντας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στην αναδιοργάνωση του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας.

Η κατάργηση της αφισοκόλλησης για ένα καθαρό Πανεπιστήμιο, φιλικό προς το περιβάλλον.

Η ενεργειακή αποδοτικότητα των κτιρίων, αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτιρίων με υβριδικά συστήματα θέρμανσης – κλιματισμού, εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ με σκοπό την αντικατάσταση του ηλεκτρικού ρεύματος που προμηθεύονται τα Ιδρύματα από τη ΔΕΗ

Η εξοικονόμηση νερού με την εγκατάσταση φίλτρων, αλλά και την εγκατάσταση φωτοκυττάρων για τον έλεγχο της ροής νερού στις βρύσες .

Η μείωση των απορριμάτων και η ανακύκλωση.

Όλες αυτές είναι ενέργειες που ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ προτείναμε, αλλά όλοι μαζί καταφέραμε.

Πετύχαμε πολλά και θα πετύχουμε ακόμα περισσότερα με την εμπιστοσύνη και την στήριξη όλων των φοιτητών στις εκλογές της 18ης Μαΐου. • Η πρότασή μας για το σύστημα ελεγχόμενης εισόδου στα ΑΕΙ θα γίνει πραγματικότητα μετά την έγκριση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Έχουμε ανάγκη την ασφάλεια και την ελευθερία στα πανεπιστήμια. Μια ελευθερία αυτονόητη. Μια ελευθερία που δεν διαπραγματευόμαστε.

Στις 18 Μαΐου Επιστρέψαμε.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι η μόνη παράταξη που κατέθεσε αυτές τις προτάσεις στα Διοικητικά Συμβούλια των Φοιτητικών Συλλόγων. Είναι η μόνη φοιτητική παράταξη που απαιτεί τα αυτονόητα ασφαλή και ελεύθερα πανεπιστήμια.

Ενημερώνουμε ότι για τα Τμήματα της ΓΑΙΟΠΟΛΙΣ ,(Σχολή Τεχνολογίας με Τμήματα Περιβάλλοντος, Ψηφιακών Συστημάτων, Τμήμα Συστημάτων Ενέργειας, Σχολή Επιστημών Υγείας με το Τμήμα Νοσηλευτικής, Σχολή Οικονομικών Επιστημών με τα Τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τμήμα Λογιστικής Χρηματοοικονομικής, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών με τα Τμήματα Γεωπονίας Αγροτεχνολογίας και Τμήμα Επιστήμης Ζωϊκής Παραγωγής), επίσης και το σύνολο των πρώην Τμημάτων του ΤΕΙ Θεσσαλίας και σημερινών Προγραμμάτων Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που έχουν έδρα το campus της ΓΑΙΟΠΟΛΙΣ, οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας στη Λάρισα.

Για τα Τμήματα της ΒΙΟΠΟΛΙΣ οι φοιτητικές εκλογές πραγματοποιήθηκαν στο κτίριο ΚΑΤΣΙΓΡΑ στη πλατεία Ταχυδρομείου Λάρισας.

Τα τελικά αποτελέσματα που έγιναν γνωστά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έχει την αυτοδυναμία με 4 έδρες & δείχνουν το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των φοιτητών.

Τμήματος Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας

Ψήφισαν :133

125 Έγκυρα

8 Άκυρα

7 Λευκά

75 ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

43 ΠΚΣ

Σχολή Οικονομικών Επιστημών

Ψήφισαν 101

Άκυρα 6

Λευκά 3

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ 90

Ανεξάρτητοι Φοιτητές Γαιόπολις (ΑΦΓ) 2

Σχολή Τεχνολογίας

Ψήφισαν: 297

Άκυρα 2

Λευκά 1

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ 290

Ανεξάρτητοι Φοιτητές Γαιόπολις (ΑΦΓ) 4

Σχολή Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας

Ψήφισαν: 162

Άκυρα 0

Λευκά 1

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ 152

Ανεξάρτητοι Φοιτητές Γαιόπολις (ΑΦΓ) 9

Σχολή Γεωπονίας και Αγροτεχνολογίας

Ψήφισαν: 95

Άκυρα: 1

Λευκά: 1

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: 91

Ανεξάρτητοι Φοιτητές Γαιόπολις (ΑΦΓ): 2″.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω