Με φιλοσοφικά ερωτήματα “βασανίζεται” η γενιά “Ζ” της Λάρισας, τα οποία δεν θα μπορούσαν παρά να σχετίζονται με τις γιορτές των Χριστουγέννων που διανύουμε, σε γκάλοπ από λαρισινό κανάλι του tik tok, που κάνει τον γύρο της γνωστής πλατφόρμας. Το ερώτημα που τέθηκε αυτή τη φορά ενόψει εορτών δεν είναι άλλο από το πότε ακριβώς γεννήθηκε ο Χριστός και οι απαντήσεις ομολογουμένως μας…”έκαψαν”.

«Τώρα», απαντά νεαρή Λαρισαία. «Όχι τότε που αλλάζει ο χρόνος, 25 Δεκεμβρίου».

«Δεν το ξέρουμε αυτό», δηλώνει με αυτοπεποίθηση άλλος ερωτώμενος. «Όχι, εγώ το ξέρω», προσθέτει αμέσως μετά, «25 Δεκεμβρίου».

«Σίγουρα όχι 25 Δεκεμβρίου» απαντά κάποια άλλη, που φαίνεται να ξέρει κάτι παραπάνω… «Από ό,τι έψαξα ΣΗΜΕΡΑ, το φθινόπωρο. Η πρώτη μου αναζήτηση στο Google έβγαζε 12 Νοεμβρίου το 7 π.Χ., μετά είδα ότι γεννήθηκε το φθινόπωρο».

«Γεννήθηκε πριν 2023 χρόνια ακριβώς, 25 Δεκεμβρίου», εξηγεί κάποια με μεγάλη σιγουριά. «Έχει γενέθλια δηλαδή», προσθέτει η παρουσιάστρια…

«Γεννήθηκε το 0, 25 Δεκεμβρίου».

«Να σου πω την αλήθεια δεν θυμάμαι».

«Το 0, τότε δεν ήταν;», διερωτάται άλλος, για να εισπράξει μια έκφραση απόλυτου σοκ από τον φίλο του που ακούει την απάντηση. Ο ίδιος φίλος αναρωτιέται αμέσως μετά αν ο Χριστός γεννήθηκε πριν τα Χριστούγεννα.

«Το 800-850, μπορεί και πιο παλιά», είναι ακόμα μια αρκετά σίγουρη απάντηση, χωρίς να διευκρινίζεται βέβαια εάν ήταν προ ή μετά Χριστόν…

«Προ Χριστού ήτανε μείον, πήγαινε και μετά ξεκίνησε από το 1 ξανά», εξηγεί κάποιος, που μάλλον το έχει φιλοσοφήσει λίγο περισσότερο από τον μέσο όρο. «Με έκαψες τώρα!», σχολιάζει η παρουσιάστρια, για να της εξηγήσει αμέσως μετά: «μάλλον έτσι ήτανε. Χριστούγεννα ήταν σίγουρα».

Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, πρόκειται για ένα ερώτημα στο οποίο ιστορικοί και μελετητές ακόμη δεν έχουν δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση. Για το τέλος πάντως οι νεαροί Λαρισαίοι δεν παραλείπουν να στείλουν τα δικά τους εορταστικά μηνύματα για τις άγιες μέρες που διανύουμε: «Δεν βρίζουμε Χριστούς ούτε Παναγίες, τα θυμόμαστε, κομμένα όλα αυτά»!

Δείτε βίντεο:

@gens_larisa Ποτε; 🤔 #gens #larissa #greece #greektiktok ♬ πρωτότυπος ήχος – GenS
@gens_larisa Καλα χριστουγεννα! 🎄✨♥️ #fyp #gens ♬ πρωτότυπος ήχος – GenS

Ζωή Μπουρουτζή – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

//www.tiktok.com/embed.js

Περισσότερα Εδω