Μοιράσου το αρθρο!

Η χθεσινή βραδιά Δευτέρα 22 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε Αγρυπνία στό ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΕΧΡΙΑΣ ΣΚΙΑΘΟΥ.
Το ιερό μυστήριο τελέστηκε στο
προαύλιο ( Λόγω έργων).
Την ένταξη στο ΕΣΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020 του έργου Στερέωση και αποκατάσταση συντήρηση του τοιχογραφικού διακόσμου ,του τέμπλου,των είκόνων ,του δαπέδου,και την εφυαλωμένων πινακίων του Καθολικού της ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΕΧΡΙΑΣ ΣΚΙΑΘΟΥ προϋπολογισμό 500.000 ευρώ υπέγραψε ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ κ.ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ.
Η ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΕΧΡΙΑ έχει συνδεθεί με την ημέρα μνήμης της διάσωσης της Σκιάθου από τη θηριωδία των Γερμανών. Με τη συντήρηση του καθολικού, θα συνεχίσει να στέκει ο τρούλος του καθολικού με τα δεκατέσερα μονόβολα παράθυρα, από όπου “Όλος ὁ ἥλιος λάμπει στὸ θόλο τοῦ ὡραίου ναοῦ σου…”, όπως αναφέρει στη γλαφυρή περιγραφή του ο Αλέξανρος Παπαδιαμάντης, στο ποίημά του ‘Στην Παναγία τη Κεχριά.
Πολύς κόσμος πιστοί απο το απόγευμα περπάτησαν στα δρομάκια του Κάστρου για να συν λειτουργήσουν μαζί με τον Πανοσιολογιώτατο Ηγούμενο του Μοναστηριού ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ της ΘΕΟΤΟΚΟΥ Πατήρ ΙΩΣΗΦ που τέλεσε το Ιερό μυστήριο της Εκκλησίας μας.
ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΠΥΡΠΟΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ
Σήμερα το πρωί και αυτή την χρονική στιγμή πραγματοποιείτε επι μνημοσύνη δέηση προς πεσόντων εις ανάμνηση για την τραγική ημέρα
πυρπόλησης της Σκιάθου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.
Παρών η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ ΔΩΡΟΘΕΑ ΚΟΛΥΝΔΡΙΝΗ ,ο Δήμαρχος Σκιάθου κ.ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΖΟΥΜΑΣ ,η Προέδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ.ΜΑΤΟΥΛΑ ΠΑΠΑΔΟΥΛΙΑ και πολλοί άλλοι.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ -ΣΚΙΑΘΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

Περισσότερα Εδω