Tα τελευταία δέκα χρόνια η Σταματίνα Τσιμτσιλή μας λέει καθημερινά τη δική της καλημέρα. Με αφορμή τη συμπλήρωση των δέκα χρόνων ζωής του Happy Day, η παρουσιάστρια του Alpha, μίλησε στο Bovary και τη Χριστίνα Ζάχου για την ξαφνική απώλεια του πατέρα της που τη στιγμάτισε, το πόσο εύκολο είναι να συνδυάζει την επαγγελματική ζωή με την μητρότητα, αλλά και τη σχέση με τον σύζυγό της Θέμη Σοφό.

«Το θέμα είναι και πώς χάνεις έναν άνθρωπο – η κάθε απώλεια έχει δυσκολίες στο να τη διαχειριστείς. Εμείς χάσαμε τον μπαμπά μας ξαφνικά σε τροχαίο. Κάτι τόσο αιφνίδιο, ακαριαίο δεν σου δίνει τη δυνατότητα να προετοιμαστείς ψυχολογικά, ούτε να πεις κάποια πράγματα που θα ήθελες να είχαν ειπωθεί. Από την άλλη, θα μου πεις τι προτιμάς να βλέπεις έναν άνθρωπο να λιώνει μόνο και μόνο για εγωιστικούς λόγους για να προετοιμαστείς και να του πεις «Μπαμπά σ’ αγαπώ»; 

Δεν ξέρω ποιο είναι το καλύτερο και ποιο το χειρότερο, όμως, για εμάς, αυτό το τόσο ξαφνικό ήταν πολύ σκληρό. Καλείσαι να προσαρμοστείς σε μια νέα πραγματικότητα που δεν την έχεις επιλέξει και δεν είναι πάντα εύκολο. Εγώ έπρεπε να διαχειριστώ το ξαφνικό και το γεγονός ότι δεν πρόλαβα να του πω κάποια πράγματα.

Εννοείται πως μετά από μια τέτοια, ξαφνική απώλεια, σε νεαρή κιόλας ηλικία που ήμουν, μαθαίνεις να εκτιμάς και δεν θεωρείς τίποτα αυτονόητο. Δυστυχώς, όμως, οι άνθρωποι περνάμε μια δυσκολία και στη συνέχεια, λόγω των ρυθμών της καθημερινότητας, ξεχνάμε. Επειδή κάνω πολλή δουλειά με τον εαυτό μου προσπαθώ όταν με πιάνω να αγχώνομαι για μικρά, ασήμαντα πράγματα να με επαναφέρω στο τώρα και σε αυτά που είναι σημαντικά. Ξέρεις αυτό είναι μια συνεχής μάχη.. Δεν σημαίνει ότι όταν περνάς κάτι δύσκολο μετά καταλαβαίνεις απόλυτα ποιο είναι το νόημα της ζωής και προχωράς» ανέφερε για την απώλεια του πατέρα της η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η Σταματίνα Τσιμτσιλή αναφέρθηκε και στη δύσκολη καθημερινότητα και το πως καταφέρνει να συνδυάζει επαγγελματικη και οικογενειακή ζωή.

«Εύκολα δεν συνδυάζεται η επαγγελματική σταδιοδρομία με τη μητρότητα και την οικογενειακή ζωή -ειδικά όταν έχεις τρία παιδιά. Είναι πολύ δύσκολα, υπάρχουν πολλές υποχρεώσεις και είμαι πολύ μαμά -πιο μαμά δεν γίνεται. Όταν τα παιδιά επιστρέφουν από το σχολείο είμαι μαζί τους, θα φάμε μεσημεριανό, θα πούμε τα νέα μας και στη συνέχεια οι κόρες μου θα πρέπει να διαβάσουν -δεν είμαι από πάνω τους, αλλά θα τις ελέγξω, θα κάνουμε επανάληψη όταν την επόμενη ημέρα έχουν τεστ ή αν χρειαστούν την παραμικρή βοήθεια -και από την άλλη, με το γιο μου θα παίξω Jurassic Park, θα πάμε μια βόλτα, θα ξεκουραστεί αλλά θα θέλει τη μαμά δίπλα του.

Επιπλέον, έχουμε πολλές δραστηριότητες, όπως όλα τα σύγχρονα παιδιά, οπότε έχω αναλάβει και τον ρόλο του ταξιτζή. Ενδιάμεσα μπορεί να έχω κάποιες κοινωνικές εκδηλώσεις. Τις προάλλες, έπρεπε να πάω σε μια επίδειξη μόδας, άφησα τις μικρές στο χορό, παραβρέθηκα στην εκδήλωση και έφυγα για να πάω να τις πάρω και να επιστρέψουμε σπίτι μας. Με λίγα λόγια, προσπαθώ να τα συνδυάσω όλα. Δεν θεωρώ ότι κάνω κάτι διαφορετικό από μια σύγχρονη γυναίκα που προσπαθεί να συνδυάσει τη μητρότητα με εκατομμύρια υποχρεώσεις μέσα στην ημέρα» είπε η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή όμως, μίλησε και για τον σύζυγό της, Θέμη Σοφό και όσα θαυμάζει σε εκείνον.

«Μου αρέσει πολύ που ο σύζυγος μου βρίσκεται εκτός χώρου γιατί είναι ένας άνθρωπος που συζητάω τελείως διαφορετικά πράγματα. Φυσικά θα του κουβεντιάσω κάποιες δικές μου ανησυχίες, μοιραζόμαστε τα πράγματα -ακόμα και το ότι έχουμε μια διαφορετική καθημερινότητα μου αρέσει πάρα πολύ και το προτιμώ. Θαυμάζω πολύ τον άντρα μου, για τη δική του πορεία στο επάγγελμα του, γιατί θεωρώ πως είναι από τους καλύτερους δικηγόρους της γενιάς του. Από εκεί κι πέρα σεβόμαστε απόλυτα ο ένας το πρόγραμμα του άλλου» εξομολογήθηκε.

«Αν πρόλαβα να ζήσω στο σπίτι που είχα νοικιάσει για πρώτη φορά μόνη μου; Αυτή ήταν η επίσημη ενηλικίωση μου! Το βρήκα, έκανα ένα διετές συμβόλαιο και στον πρώτο χρόνο γνώρισα τον Θέμη, ο οποίος είχε πάρει τηλέφωνο τότε ως δικηγόρος μου και είχε πει: «Είμαι ο δικηγόρος της κυρίας Τσιμτσιλή θέλουμε να σπάσουμε το συμβόλαιο». Η ιδιοκτήτρια τον ρώτησε το λόγο και ο Θέμης απάντησε «ότι νυμφεύεται». Αφού ήταν για καλό σκοπό το αποδέχτηκε.

Κι όμως, αυτός ο ένας χρόνος, που έμεινα μόνη μου, ήταν ένα κομμάτι της ενηλικίωσης μου, το έκανα πολύ συνειδητά και συνειδητοποιημένα. Γιατί ήταν ένα σπίτι που το νοίκιασα με τα δικά μου χρήματα, το επίπλωσα όπως ήθελα και ήταν κοντά στο πατρικό μου οπότε δεν ένιωσα ότι ανεξαρτητοποιούμαι απόλυτα – ήταν ένα σωστό βήμα. Ήμουν 26 ετών το έκανα για ένα μικρό χρονικό διάστημα γιατί μετά ήρθαν τα πάνω – κάτω…» αποκάλυψε ακόμα η παρουσιάστρια του Alpha.

Εξελίχτηκε πολύ γρήγορα η σχέση μας με τον Θέμη, γνωριστήκαμε το 2010 και πλέον μετράμε 14 χρόνια μαζί. Αν το περιγράψεις σε κάποιον ή το ακούσει απ’ έξω θα σκεφτεί ότι ήταν πολύ γρήγορο, όμως εμείς που το ζούσαμε από μέσα ήταν ακριβώς όπως έπρεπε.. Ήμασταν δύο άνθρωποι που είχαμε ζήσει κάποια πράγματα και ξέραμε τι θέλουμε. Έτσι, σε σύντομο χρονικό διάστημα, είδαμε ο ένας στον άλλον ότι εγώ έχω αυτά που θέλει ο Θέμης, σε μια γυναίκα για να δημιουργήσει οικογένεια, κι εγώ αντίστοιχα τα βρήκα στον Θέμη. Οπότε όλα κύλησαν αυθόρμητα, αβίαστα, με ροή και πήγαν μια χαρά…».

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα Εδω