Σε ηλικία 79 ετών έφυγε από τη ζωή ο Διονύσης Σιμόπουλος, ο επιφανής αστροφυσικός και επί πολλά χρόνια επικεφαλής του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου. Ο ίδιος έδινε μάχη για πολλά χρόνια με τον καρκίνο, ωστόσο παρά τις δύσκολες στιγμές φαίνεται πως δεν έχασε το χιούμορ του μέχρι τελευταία στιγμή.

Όπως γνωστοποίησαν τα παιδιά του, ο Διονύσης Σιμόπουλος τους είχε ζητήσει να αλλάξει η φωτογραφία εξωφύλλου στο facebook. Έτσι κι έγινε το πρωί της Δευτέρας 8/8. Τη θέση της προηγούμενης φωτογραφίας, πήραν οι πασίγνωστοι τίτλοι τέλους από τα Looney Tunes με την φράση “That’s all folks!” («Αυτό ήταν όλο, φίλοι!).

«Ο μπαμπάς μας πριν 2 ημέρες μου ζήτησε να αλλάξω αυτό το cover photo. Κράτησε το χιούμορ του μέχρι τέλους. “Έφυγε” με χαμόγελο στα χείλη» έγραψε ένα από τα παιδιά του στο Facebook.

Η νεκρώσιμη ακολουθία του Διονύση Σιμόπουλου θα γίνει στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης, Παπάγου την Τρίτη 09/08. Η οικογένεια παρακαλεί, όσους το επιθυμούν, αντί στεφάνων να κάνουν μια δωρεά στο ίδρυμα “Φλόγα” – Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια.

 

 

Περισσότερα Εδω