Σε ένα ματς που έγινε υπό τη σκιά του θανάτου του Στέλιου Σεραφείδη η ΑΕΚ κέρδισε με 0-2 τη Λαμία.

Οι «κιτρινόμαυροι» σκόραραν από ένα τέρμα σε κάθε ημίχρονο, με τον Γκαρσία στο 28′ και τον Αμραμπατ στο 82′ και παρά τις απουσίες που είχαν (λόγω COVID-19) πήραν τους τρεις βαθμούς σε ματς για την 16η αγωνιστική της Super League.

Με αυτή τη νίκη η ΑΕΚ έφτασε στους 33 βαθμούς και βρίσκεται στο -8 από τον Ολυμπιακό, ο οποίος αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα Σμύρνης σε λίγη ώρα.

Μια νίκη που ο Αργύρης Γιαννίκης στις δηλώσεις που έκανε μετά το ματς την αφιέρωσε τον Στέλιο Σεραφείδη, ο οποίος έφυγε χθες από τη ζωή, πριν προλάβει να πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο, που δεν ήταν άλλο από το να μπει στην «Αγιά Σοφιά».

Από την άλλη πλευρά η Λαμία συνεχίζει χωρίς εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα και παρέμεινε στους 12 βαθμούς.

Το ματς

Η ΑΕΚ είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, όμως η άμυνα της δεν ενέπνεε σιγουριά, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στη Λαμία να απειλήσει.

Οι γηπεδούχοι μόλις στο 2ο λεπτό έχασαν σπουδαία ευκαιρία, όταν ο Μήτογλου έκανε λάθος διώξιμο, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Νούνιες, όμως ο Τσιντώτας κράτησε το «μηδέν».

Η πρώτη καλή στιγμή για τους «κιτρινόμαυρους» ήρθε στο 12′, ο Αμραμπατ με ωραία σέντρα βρήκε τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στο εξωτερικό των διχτυών.

Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει και λίγα λεπτά αργότερα σκόραρε με τον Ανσαριφάρντ, με το γκολ όμως να ακυρώνεται για χέρι του Μάνταλου.

Η Ενωση βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 28′.

Οι παίκτες της Λαμίας δεν έδιωξαν καλά, μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Λιβάι Γκαρσία, με τον εξτρέμ της ΑΕΚ με μια οβίδα να κάνει το 0-1.

Οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν την πίεση και έφτασαν κοντά στο 0-2 στο 34′ με τον Σιμάνσκι και στο 35′ με τον Αμραμπατ.

Στις φάσεις της ΑΕΚ απάντησε στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου η Λαμία με τον Τσανδάρη, ο οποίος σούταρε από πλεονεκτική θέση, όμως η μπάλα κόντραρε σε παίκτες των φιλοξενούμενων.

Η ΑΕΚ είχε την υπεροχή και στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου και έχασε αρκετές ευκαιρίες για να «κλειδώσει» το τρίποντο.

Στο 53′ το σουτ του Μάνταλου κατέληξε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε λίγο αργότερα και το σουτ του Σιμάνσκι.

Ο Αμραμπατ στο 63′ έχασε σπουδαία ευκαιρία για να κάνει το 0-2, καθώς μετά από τη πάσα του Ανσαριφάρντ αντί να σπάσει τη μπάλα στον Μάνταλο τέλειωσε μόνος του και νικήθηκε από τον Σαράνοφ. Ενα λεπτό αργότερα ο Μάνταλος απέφυγε δύο παίκτες της Λαμίας, αλλά το σουτ του έφυγε ψηλά.

Η Λαμία μετά το 65′ ξεκίνησε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να πιέζει, με τον Αραμπούλι να χάνει στο 67′ τεράστια ευκαιρία για το 1-1, όταν και η μπάλα μετά τις κόντρες του στρώθηκε, όμως το σουτ του κατέληξε άουτ.

Τη νίκη για την ΑΕΚ την «καθάρισε» ο Αμραμπατ στο 83′. Μετά από λάθος των παικτών της Λαμίας στο κέντρο ο Μαροκινός έκλεψε, έσπασε για τον Γέβτιτς, αυτός σούταρε, όμως ο Σαράνοφ απόκρουσε, τελικά ο Αμραμπατ πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 0-2 για την Ενωση.

Ο «Δικέφαλος» είχε δύο ακόμη ευκαιρίες για να κάνει το 0-3. Ο Γέβτιτς είδε τον Σαράνοφ να του λέει εκ νέου «όχι», ενώ στην επόμενη φάση ο Γκαρσία έδωσε έτοιμο γκολ στον Μοχαμαντί, ο οποίος όμως κατάφερε να το χάσει.

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ, Σκόνδρας, Μαρτίνεθ, Τζανετόπουλος, Μαζουλούξης, Τζανδάρης, Μπεχαράνο, Νούνιες (82΄ Καραπάνος), Ελευθεριάδης, Ρόμανιτς, Αραμπούλι (82΄ Τσούκαλος)

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Σβάρνας, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Λε Ταλέκ (71΄ Σιμόες), Σιμάνσκι (77΄ Σάκχοφ), Άμραμπατ, Μάνταλος (86΄ Χατζησαφί), Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (71΄ Γέβτιτς)

Eπιμέλεια: Θάνος Νικηταράς

Περισσότερα Εδω