Με σφοδρότητα απάντησε ο Ντόναλντ Τραμπ  στους δύο πιο γνωστούς πρώην συμβούλων του για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Στόχοι του ο Άνθονι Φάουτσι και η Ντέμπορα Μπερξ, που εκμυστηρεύτηκαν στο CNN ότι βίωσαν δύσκολες εμπειρίες στη συνεργασία τους με τον Ρεπουμπλικάνο πρώην πρόεδρο.

Σε μακροσκελή, ανακοίνωση, συχνά σε σαρκαστικό τόνο, ο μεγιστάνας ερίζει πως πρόκειται για δυο πρόσωπα που «κάνουν την αυτοπροβολή τους προσπαθώντας να ξαναγράψουν την ιστορία.

Το ξέσπασμα του μεγιστάνα, που έχει εγκατασταθεί στη Φλόριντα μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, ακολούθησε συνέντευξη του Δρ. Φάουτσι στο CNN, στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ, στην οποία κάποια στιγμή ο ειδικός είπε πως τον σόκαρε ότι ο κ. Τραμπ καλούσε τις πολιτείες να «απελευθερωθούν» ενώ οι επιστήμονες προέτρεπαν τους πολίτες να τηρούν τις συστάσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας. Περιέγραψε τη στάση του τέως προέδρου σαν «γροθιά στο στομάχι».

Η Δρ. Μπερξ από την πλευρά της είπε στο CNN ότι δέχθηκε ένα «πολύ δύσκολο» τηλεφώνημα από τον τότε πρόεδρο όταν προειδοποίησε πως ο ιός θα εξαπλωνόταν ακόμη και σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Περισσότερα Εδω